Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Bouwput.jpg
  28 mei '21

  Online infosessie Bemalingen

  Bij een hoge waterstand kan het bij werken noodzakelijk zijn om tijdelijk een bemaling in te zetten. Aan een bemaling zijn er echter heel wat voorwaarden gekoppeld. 

 2. Foto opleiding biodiversiteit
  01 juni '21

  Opleiding Biodivers groenbeleid - Praktijk

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleidingsprogramma klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van de bedrijfsterreinen.

 3. Communicatie.jpg
  03 juni '21

  Tweedaagse Opleiding Communicatieskills voor milieucoördinatoren en toekomstige MER-coördinatoren

  Affligem

  Startende met een concrete praktijkcase van milieucoördinatoren bekwamen we ons gedurende 2 volle dagen (3/6/2021 en 8/6/2021) in communicatie én dit op maat van de milieucoördinator en de  toekomstige MER-coördinator.  

VMx nieuws

 1. 7 mei 2021

  VLAREM-trein 2019

  De Vlaamse Regering heeft op 30 april de VLAREM-trein 2019 een eerste maal principieel goedgekeurd. 

  Lees meer

 2. 6 mei 2021

  Bodemsaneringen

  Bodemsanering is complex en de keuze voor de meest geschikte saneringstechniek is, onder andere gelet op het uitgebreid gamma aan technieken, niet eenvoudig. Vaak is het noodzakelijk om meerdere technieken te combineren om tot een goed resultaat te komen. De afbeelding geeft ruwweg een visualisatie van de frequentie waarmee bepaalde saneringstechnieken worden gebruikt.

  Lees meer

 3. 6 mei 2021

  MATIS: het Vlaamse materialen-informatiesysteem

  Op 23 april keurde de Vlaamse regering de uitvoering goed van het project “MATIS”. De uitbouw van dit Vlaams materialeninformatiesysteem zorgt voor een doorgedreven digitalisering van transportdocumenten van afvaltransporten, alsook de gegevensoverdracht over afval- en materiaalstromen.

  Lees meer