Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. ADR.jpg
  30 maart '23

  Online infosessie ADR

  Het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg wordt geregeld door het Europees Verdrag betreffende vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR). Dat verdrag, dat uitgaat van UNECE, werd inmiddels ondertekend door 53 landen.

 2. netwerk.jpg
  18 april '23

  VMx Plus West-Vlaanderen

  Het eerste VMx lerende netwerk, VMx Plus, voor de provincies West-Vlaanderen gaat van start op 18 april. Op 18 april komen we samen om te brainstormen over de inhoud van dit interactief lerend netwerk. Ben je milieuprofessional in West-Vlaanderen, schrijf je dan in!

 3. industrie1.jpg
  20 april '23

  Basisopleiding milieu(wetgeving)

  Gentbrugge

  Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie. 

VMx nieuws

 1. 20 maart 2023

  De werkgroep voor interne milieucoördinatoren: dat is geen klein bier

  In 1366 waren in Leuven al de eerste tekenen van bier brouwen. Stella Artois werd voor het eerst in 1926 gebrouwen als kerstbier. Vandaag de dag is de Stella-Artois brouwerij uitgegroeid is tot één van de grootste brouwerijen van de wereld. Het bier wordt in de Leuvense brouwerij gebrouwen en geëxporteerd naar maar liefst 100 landen.
  De VMx werkgroep voor interne milieucoördinatoren ging er vorige week met plezier op bezoek.
  Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn de prioriteiten in deze organisatie, en dat hebben we niet alleen gehoord, gezien, gevoeld maar ook geproefd! Ze mogen terecht trots zijn.

  Lees meer

 2. 28 februari 2023

  MER-toets op scherp

  In een recent vernietigingsarrest oordeelt de Raad voor Vergunningsbetwistingen dat de mogelijke milieueffecten van een bronbemaling reeds moeten worden beoordeeld bij het verlenen van een omgevingsvergunning voor een project, ook al laat het Omgevingsvergunningsdecreet toe dat de aanvraag voor die bronbemaling kan gebeuren tijdens de uitvoeringsfase.

  Lees meer

 3. 27 februari 2023

  De Emis Vito Navigator heeft geen geheimen meer voor de milieuprofessionals

  De navigator van Emis Vito is de tool bij uitstek die elke milieuprofessional bijna dagelijks gebruikt om wetgeving op te zoeken en op te volgen. Het is een informatiesysteem annex intelligente zoekmachine met alle voor Vlaanderen relevante wetgeving over milieu, natuur, ruimtelijke ordening en energie.

  Lees meer