Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. clp gevaarlijke stoffen
  07 oktober '21

  Online infosessie: CLP en REACH

  De CLP- en REACH-verordeningen zijn nu al een geruime tijd van toepassing in Europa. Wat zijn onze verplichtingen als gebruiker van gevaarlijk producten ikv deze 2 reglementeringen?

 2. Foto asbest.jpg
  12 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 3. industrie1.jpg
  14 oktober '21

  Dagopleiding milieu voor niet-milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie.

VMx nieuws

 1. 15 september 2021

  13 tips voor milieucoördinatoren

  Deze tips werden gecapteerd uit de VMx Plus sessie over aansprakelijkheid van de milieucoördinator met sprekers Bart Gille en Kris Merckx van Sertius.

  Lees meer

 2. 7 september 2021

  Gevaarlijke stoffen in de organisatie

  Op 7 september vond de online infosessie plaats over gevaarlijke stoffen in de organisatie. Nicole Otten verzorgde de toelichting voor maar liefst 63 deelnemers!

  Lees meer

 3. 1 september 2021

  Hoe ingrijpende watertekorten in de toekomst vermijden?

  De opwarming van de aarde, de verandering van ons klimaat, de verdroging in Vlaanderen gaat heel snel, sneller dan de modellen konden berekenen. De milieuprofessional is de geschikte persoon om bedrijven hiervan bewust te maken, hen te wijzen op de problemen en oplossingen aan te reiken. We moeten water zo lang mogelijk vasthouden op het land en niet afvoeren in de riool of oppervlaktewater, want dan zijn we het kwijt. Dat is de basisregel in omgaan met water.

  Lees meer