Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. alternative-energy-blur-business-people-1076807.jpg
  25 april '24

  Studiedag Actualia in de omgevingsvergunning en algemene ledenvergadering

  Antwerpen

  Leden genieten van 5 studiedagen per jaar. Dit zijn 5 namiddagen waarop we samen bijleren over een relevant en actueel onderwerp en elkaar beter leren kennen door het netwerken.

 2. Werkgroep.jpg
  30 april '24

  Online Werkgroep externe milieucoördinatoren

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

 3. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  07 mei '24

  Werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis + Milieurondgang Cadix

  Antwerpen

  Verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!

VMx nieuws

 1. 12 april 2024

  De Vlaamse regering verduidelijkt hoe onvermijdbare en onherstelbare schade aan de natuur in VEN-gebied kan worden aangetoond

  Een overheid mag overeenkomstig de zogenaamde ‘VEN-toets’, zoals vervat in artikel 26bis, §1 Natuurdecreet, geen toestemming of vergunning verlenen voor een activiteit die onvermijdbare en onherstelbare schade aan de natuur in VEN-gebied kan veroorzaken.

  Lees meer

 2. 21 maart 2024

  Belangrijke informatie: Sluit overeenkomst met VLABOTEX vzw voor bodemsanering droogkuisverontreiniging

  Het is nog mogelijk om tot 30 april 2024 een overeenkomst te sluiten met VLABOTEX vzw.

  Lees meer

 3. 11 maart 2024

  Koelinstallatie en warmtepompen.

  Op dinsdag 27 februari ging de online sessie koelinstallatie door. In deze sessie werden de verschillende soorten koelmiddelen en hun historiek besproken, werd een licht geworpen op alle de wetgevingen op de verschillen de niveaus vertrekkend bij UN-verdragen, over het Europese niveau om te eindigen in Vlaanderen. Ook kwamen de nieuwe verordeningen over F-gassen en Ozon aan bod.

  Lees meer