Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Water natuur.jpg
  24 augustus '23

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 2. Foto asbest.jpg
  05 september '23

  Vooropleiding asbestdeskundige inventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 3. Werkgroep.jpg
  06 september '23

  Online werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en asbestdeskundigen inventarisatie die lid zijn van VMx. 

VMx nieuws

 1. 8 juni 2023

  Afval, materialen, bodem, … op de VMx-OVAM-studiedag

  Afval, materialen en bodem, dat was de focus van de studiedag door VMx en de OVAM op 1 juni. Een stevig programma bracht in de voormiddag focus op afval en materialen waarbij Vlarema 9 besproken werd en in de namiddag focus op bodem waar we dieper ingingen op voor de milieuprofessional interessante aandachtspunten rond PFAS. We sloten af met een pitch van de 3 bodemfondsen, Promaz, Tersana en Vlabotex.

  Lees meer

 2. 8 juni 2023

  De wondere wereld van KWS-afscheiders

  Eén druppel koolwaterstoffen maakt één miljoen liter water ondrinkbaar. Dat moeten we uiteraard proberen voorkomen. Dat kan door een goedwerkende KWS-afscheider. Wanneer deze niet degelijk wordt onderhouden kunnen er ongecontroleerd koolwaterstoffen (olie, vet, kerosine, diesel) maar ook fijn slib in de riolering of in het oppervlaktewater terechtkomen.

  Lees meer

 3. 5 juni 2023

  Richting een meer biodivers bedrijfsterrein voor fauna én flora

  Van je bedrijfsterrein een stapsteen maken in een natuurlijk, ecologisch netwerk. Dat maakt voor vele insecten en andere dierensoorten het verschil tussen leven en dood, want je creëert het broodnodige voedsel voor insecten. Reeds 75% van de ongewervelden is de voorbije 25 jaar verdwenen. We kunnen dit tegengaan en hun voortbestaan proberen te redden en daar hangt ook het voortbestaan van andere dierensoorten vanaf.

  Lees meer