Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  12 januari '23

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Wevelgem

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

 2. wetgeving.jpg
  19 januari '23

  Online infosessie Overzicht milieuadministratie

  Uit elke milieureglementering (VLAREM, VLAREMA, VLAREBO, VLAREL, …) komen verplichtingen voor waaraan je als bedrijf moet voldoen.  De frequentie kan variëren afhankelijk van type bedrijf of installatie. 

 3. LOGO_SEE_DAYS1
  26 januari '23

  See-days: Contactdag voor veiligheid, milieu en ergonomie

  Gent

  De 18de editie van ‘See-days’ brengt op donderdag 26 januari opnieuw mensen samen met interesse in preventie, milieu en ergonomie in Flanders Expo.

VMx nieuws

 1. 5 december 2022

  Duurzaamheid in al zijn facetten

  Vorige week vond de VMx-opleiding over duurzaamheid plaats. We startten onze opleiding met niemand minder dan Peter Wollaert van Cifal Flanders. Daarna kwamen Bram De Keulenaere en Johannes Spaas van Mantis Consulting aan bod met meer uitleg over duurzaamheidswetgeving op de verschillende niveaus. Greet Schoeters sloot af met een toelichting over de link tussen gezondheid en chemische stoffen. De PFAS-crisis van de voorbije maanden heeft ondertussen het belang hiervan aangetoond.

  Lees meer

 2. 5 december 2022

  In gesprek voor het indienen van verschillende omgevingsvergunningen tegelijk

  Kunnen 2 of meerdere aanvragen voor een omgevingsvergunning van dezelfde milieutechnische eenheid tegelijkertijd ingediend worden? Met andere woorden: mag al een volgende aanvraag (SH, IIOA of combinatie) ingediend worden als er nog geen uitspraak is van de vorige aanvraag? We legden deze vraag voor aan de verschillende Vlaamse provincies.

  Lees meer

 3. 2 december 2022

  De milieucoördinator: Wie is hij, wat doet hij, wat drijft hem, en vooral: waarom?

  Het verplicht aanstellen van een milieucoördinator is van toepassing voor een groot aantal klasse 1 – bedrijven, de meest milieuhinderlijke klasse. Afhankelijk van de mogelijke milieu-impact dient een milieucoördinator type A of B aangesteld te worden.

  Lees meer