Wolters Kluwer

Wij leveren een antwoord op alle vragen van milieucoördinatoren, milieuconsultants, milieuprofessionals, preventieadviseurs & HSE managers met onze gespecialiseerde publicaties, online oplossingen, software, tools, training en advies.

Informatie

Wolters Kluwer biedt professionals in milieu en veiligheid concrete, up-to-date informatie die u meteen in de praktijk kan omzetten. Met de hulp van onze experts zorgen we er in onze publicaties en online oplossingen voor dat u op de hoogte blijft van veranderingen in de wetgeving en in de praktijk.  

Een greep uit ons aanbod:

senTRAL is een online databank voor HSE-professionals, die de complete, dagelijks geactualiseerde, wetgeving uit de sector bevat. Deze wordt gelinkt aan heldere toelichtingen, handige samenvattingen, praktische werkdocumenten (werkpostfiches, pictogrammen en checklists…) en bruikbare praktijkinfo. Bovendien kunt u via senTRAL NBN-normen volledig downloaden. Gebruikers kunnen elk jaar ook 8 webinars volgen waarvoor ze officieel erkende bijscholingsattesten krijgen. Aan senTRAL werken meer dan 300 HSE-specialisten mee. Haal voordeel uit hun terreinkennis!

ElectroSafe is een online databank voor de elektro-professional en bevat alles over elektrische installaties: van wetgeving tot praktijkinformatie, nieuws, pictogrammen en veiligheidsinstructiekaarten. Electrosafe is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Wolters Kluwer en Vinçotte.

Het Milieuzakboekje biedt een volledig overzicht van alle bepalingen inzake leefmilieu die in Vlaanderen van toepassing zijn. De auteurs vullen de milieureglementering aan met commentaren, concrete voorbeelden, nuttige praktijktips en overzichtelijke procedureschema's en checklists.

Het Preventiezakboekje (Welzijn op het werk) helpt preventieadviseurs bij het invullen van hun taken. Het bevat naast de compacte richtlijnen over preventie, veiligheid, hygiëne en welzijn op het werk en een overzicht van de meest recente reglementering, ook praktische hulpmiddelen zoals procedureschema's, voorbeeldformulieren, tips en checklists, een jaarkalender en overzichtstabellen.

Ontdek het aantrekkelijk aanbod voor VMX-leden   

HSE Software

Verifield ondersteunt u bij het plannen, voorbereiden en uitvoeren van audits; bevat een up-to-date wetgevingsregister en vragenlijsten op maat van uw bedrijf. Ook voor de verwerking  en reporting biedt de software tal van mogelijkheden. De te nemen maatregelen vormt u eenvoudig om in heldere actieplannen.

Met Verifield Legal Compliance  helpt u uw conformiteit aan de wetgeving te controleren met praktische vragen en checklists. Actieplannen en statusrapporten exporteert u automatisch wanneer u ze nodig hebt

Opleidingen & Services

Jaarlijks nemen 25.000 professionals deel aan onze opleidingen, seminaries, congressen of in company trainingen. In het domein van milieu, veiligheid en kwaliteit heeft Kluwer Opleidingen een ruim aanbod aan basisopleidingen en updateseminars.

Daarnaast bieden we ook Services op projectbasis aan: onze ervaren HSE-experts kunnen u bijstaan, ondersteunen of begeleiden bij het uitvoeren van specifieke opdrachten en taken.

Contactgegevens:

Motstraat 30
2800 Mechelen
Telefoon: 015 78 7600
Website: https://hseworld.wolterskluwer.be/nl/