VMx-opleidingen

 1. Water natuur.jpg
  05 september '24

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 2. Werkgroep.jpg
  10 september '24

  Werkgroep MER-deskundigen biodiversiteit

  Brussel

  In 2023 werd een werkgroep opgericht voor MER-deskundigen biodiversiteit. We bespreken er veelvoorkomende uitdagingen, kunnen vragen stellen en ondersteunen elkaar.

 3. batterijen.jpg
  12 september '24

  Online infosessie batterijen

  In elk bedrijf zijn batterijen aanwezig. Wat is van belang qua reglementering en wat moet je als milieucoördinator en milieuprofessional hierover weten?

 4. Werkgroep.jpg
  19 september '24

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

 5. Landschap.jpg
  24 september '24

  Infosessie Landschapsvorming, hydrologie en natuurwaarden

  De Vaarttaluds/Orveytbos te Zwevegem vormen een uniek natuurgebied geënt op de relicten van respectievelijk aangesneden en aangevulde Ieperiaanse klei. Het geheel is ontstaan door een ondertunneling van de waterscheiding Leie-Scheldebekken ca. 170 jaar geleden, als onderdeel van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Deze werd 50 jaar geleden volledig uitgegraven in functie van de aanpassing van het gabariet van het kanaal.

 6. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  26 september '24

  MER-congres

  Antwerpen

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2024 een congres voor de MER-deskundigen en MER-coördinatoren met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 7. hernieuwbare energie.jpg
  01 oktober '24

  Infosessie Energiewetgeving

  Aalst

  De voorbije jaren konden we de vele wijzigingen inzake energieregelgeving amper bijhouden. Er wordt verwacht dat bedrijven extra inspanningen leveren om de gezamenlijke (Europese) klimaatdoelstellingen te behalen en de CO2-uitstoot te reduceren. 

 8. Klimaat.jpg
  03 oktober '24

  Studiedag CSRD en EMAS (i.s.m. Departement Omgeving)

  Brussel

  Jaarlijks wordt een EMAS-dag georganiseerd door het Departement Omgeving. In 2024 focust deze studiedag niet alleen op EMAS, maar ook op CSRD. Hiervoor slaan het Departement Omgeving en VMx de handen in elkaar. Deze studiedag is zeker en vast ook nuttig als je bedrijf niet deelneemt aan EMAS.

 9. Parking vrachtwagens
  08 oktober '24

  Opleiding Gebruik en onderhoud koolwaterstofafscheiders

  Een koolwaterstofafscheider, KWS-afscheider, of ook wel olie- of benzineafscheider genoemd speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van afvoerwaters en het vermijden van verontreiniging. De KWS-afscheider verhindert en vermindert de hoeveelheid koolwaterstoffen in oppervlaktewaters en riolering. De afscheiders worden dus gebruikt om water belast met koolwaterstoffen te zuiveren. 

 10. Taart.jpg
  10 oktober '24

  Online kennismakingsmoment nieuwe leden

  Wanneer je lid wordt van VMx word je deel van de VMx-familie. Daarom nodigen wij alle (nieuwe en potentiële) leden die vragen hebben over de werking van VMx uit voor een online kennismakingsmomentje: de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en onze werking! Maar uiteraard zijn alle leden met vragen van harte welkom.

 11. Aquarama 2022 Aangepast.PNG
  17 oktober '24

  Aquarama: workshops VMx en Watercircle.be

  Op donderdag 17 oktober 2024 verwelkomen we je graag weer op de Aquarama Trade Fair. VMx organiseert opnieuw een interessante voormiddag met watercircle.be.

 12. Werkgroep.jpg
  22 oktober '24

  Online Werkgroep Zelfstandige milieuprofessionals

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze online werkgroep wordt georganiseerd voor zelfstandige milieuprofessionals.