Word lid

Word jij lid van de VMx Community?

Voor wie is het VMx lidmaatschap nuttig?

Voor al wie beroepsmatig in aanraking komt met milieu(wet- en regelgeving). Dit kan gaan van interne en externe milieucoördinatoren, medewerkers van een milieudienst van een bedrijf, mobiliteitsambtenaren tot milieudocenten, van MER-coördinatoren, MER-deskundigen tot geluids-, mobiliteits-, sloop- en asbestdeskundigen.

Wat doet VMx voor je?

Wij zorgen dat je groeit in je job, je jouw kennis verrijkt, je belangen verdedigd worden en je netwerk groeit!

Wat houdt het VMx lidmaatschap concreet in?

 • VMx biedt je veel opleidingen. Een groot deel ervan is in je lidmaatschap inbegrepen. Aan de overige kan je als lid deelnemen aan ledentarief. Al onze opleidingen tellen mee als verplichte bijscholing voor milieucoördinatoren, MER-coördinatoren en ook voor MER-deskundigen (maar de opleiding moet dan wel disciplinespecifiek zijn).
 • VMx is ook netwerking en kennis- en ervaringsuitwisseling met ruim 1.000 leden en collega’s op ledencontactdagen en via het ledenextranet.
 • Je ontvangt exclusieve informatie over en voor de milieuprofessional via de website, de digitale ledennieuwsbrief, het jaarboek, Linkedin en het ledenextranet.
 • Je kan bij VMx terecht voor eerstelijnsadvies en hulp bij alle inhoudelijke en praktische vragen. Wanneer we je echt niet zelf kunnen verderhelpen verwijzen we jou door naar de juiste persoon of organisatie. 
 • VMx behartigt jouw belangen bij de overheid en andere actoren uit de milieusector.
 • Als VMx-lid kan je genieten van een voordelige en volledige verzekering via verzekeringsmakelaar Group Casier Risk & Insurance. Al je vragen kan je stellen aan Pascale De Bosscher p.de.bosscher@casier.be voor kantoor Gent, en Sara Adam s.adam@casier.be voor kantoor Menen.
 • Je geniet van allerhande kortingen:
  • 20% korting voor opleidingen '​Onze omgeving' in het kader van Omgevingsrecht van Vanden Broele
  • korting op een abonnement op ecoTips milieumagazine. Hiervoor mag je bij het inschrijven op een abonnement de volgende kortingscode gebruiken: VMx2022. Hierdoor bedraagt de abonnementsprijs voor één jaar 53 € i.p.v. 65 € (incl. BTW). Wil je eerst nader kennismaken met ecoTips? Via de website ecotips.org kan je gratis een proefabonnement voor 30 dagen aanmaken.
  • 10% korting op een brede selectie milieupublicaties van Wolters Kluwer. Denk aan het Milieuzakboekje, Zakboekje voor de milieucoördinator, Vlarem, Compliancy milieu, ...Maak je keuze op de actiesite exclusief voorbehouden voor VMx-leden en gebruik de actiecode 21-5115-070 om van de korting te genieten.
  • 15% korting op een abonnement op Susanova, het nieuwsplatform over de groene economie. De korting geldt zowel voor persoonlijke abonnementen als voor bedrijfspacks. Neem contact op om jouw voordeligste tarief te bespreken (abonnement@susanova.be).

 • 1% van je lidmaatschapsbijdrage gaat naar een klimaat-, natuur- of milieuproject!
 • Als lid van VMx ga je akkoord met onze deontologische code, wat wijst op jouw professionalisme. 

Benieuwd naar wat leden over VMx zeggen? Enkelen vertellen het hier.

Dit alles krijg je voor slechts € 190 (excl. btw) per jaar voor een individueel lidmaatschap, € 660 (excl. btw) voor een klein groepslidmaatschap tot 5 personen en € 1250 (excl. btw) voor een groot groepslidmaatschap tot 20 personen.

Daarnaast bieden we ook een All-in lidmaatschap aan € 2000 (excl. btw) voor organisaties met veel milieuprofessionals in dienst. Met dit type lidmaatschap kan voor elke medewerker een account aangemaakt worden en kunnen alle medewerkers genieten van de ledenvoordelen van VMx. 

Hoe meer milieuprofessionals VMx vertegenwoordigt, hoe sterker onze stem klinkt bij het beleid. 1 interne milieuprofessional bij een bedrijf, of 100 milieuprofessionals in dienst van een studiebureau of grote milieudienst? Elk lidmaatschap zorgt ervoor dat we sterker in onze schoenen staan om het beroep te verdedigen.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten tijdens onze activiteiten en te verwelkomen in onze warme community.  

 

Ja, ik wil lid worden