Over VMx vzw

Ben jij milieuprofessional? Dan vind je bij ons wat je zoekt. VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep. Dat doen we door belangenbehartiging, kennisdeling, permanente vorming en netwerking aan te bieden. We versterken, verdedigen en verbinden onze leden met elkaar en met VMx. 

VMx is dé beroepsvereniging van milieuprofessionals, erkend door de Vlaamse overheid. VMx vertegenwoordigt 4000 milieuprofessionals en ruim 1300 milieuprofessionals actief in Vlaanderen zijn aangesloten als lid bij VMx, over sectorgrenzen heen: van farma tot landbouw, van metaal tot voeding, van logistiek tot bouw, ... We hebben leden die werkzaam zijn op de milieudienst van multinationale organisatie, milieuprofessionals binnen een KMO die naast milieu ook verantwoordelijk zijn voor preventie, kwaliteit, ... of zelfstandige milieuprofessionals die alleen werken.  

Samen met onze leden, en in dialoog met overheden en andere middenveldorganisaties, werken we op een positieve en constructieve manier aan een duurzamer Vlaanderen, waarbij milieu, klimaat, economie en samenleving niet los gezien kunnen worden van elkaar. Dat doen we uitgaand van onderstaande 4 pijlers. 

Vier pijlers vormen de basis van VMx

1. Belangenbehartiging

Wij verdedigen jouw belangen, op een positieve en constructieve manier, bij het kabinet en het departement omgeving én mobiliteit, maar ook bij de VMM, OVAM, ANB, …  

Ook hebben we een heel goede relatie met andere beroepsorganisaties zoals Prebes, Watercircle.be, Denuo, OVED, VEB, …  

2. Kennisdeling

Nieuws van VMx, de sector en de leden komt aan bod in onze maandelijkse digitale nieuwsbrief én in ons jaarboek. 

Als lid krijg je toegang tot het kenniscentrum, waar je modeldocumenten en hulpmiddelen vindt om jouw job makkelijker te maken. 

3. Permanente vorming

Neem deel aan de VMx activiteiten en ontvang hiervoor een attest voor je verplichte permanente vorming als milieucoördinator of MER-deskundige. Een overzicht van je  bijscholingen bij VMx wordt bijgehouden op het ledenextranet en zijn eenvoudig te raadplegen. 

4. Netwerking 

Als lid van VMx, word je deel van een warme VMx-familie. Je leert collega's kennen en je netwerk wordt groter.