Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

Mailbanner - VMX - Schrijf nu in - November '24

VMx opleidingen

 1. Inventaris chemische producten
  27 juni '24

  Online infosessie Inventaris chemische producten actualiseren en up to date houden

  Overal, in elk bedrijf, worden chemische stoffen gebruikt. Sommige zijn gevaarlijker dan anderen. Het is van belang om over de juiste informatie te beschikken, deze informatie op een goede manier bij te houden en periodiek te actualiseren. 

 2. Water natuur.jpg
  05 september '24

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 3. batterijen.jpg
  12 september '24

  Online infosessie batterijen

  In elk bedrijf zijn batterijen aanwezig. Wat is van belang qua reglementering en wat moet je als milieucoördinator en milieuprofessional hierover weten?

VMx nieuws

 1. 17 juni 2024

  ONTDEK DE TOEKOMST VAN DE MILIEUSECTOR!

  Op 19 april hebben we bij VMx in Gentbrugge een inspirerende promovideo opgenomen om jongeren te stimuleren voor een milieugerichte opleiding en carrière te kiezen.

  Lees meer

 2. 29 mei 2024

  VMx zoekt een nieuwe coördinator

  "Na 11 jaar met veel plezier bij VMx te hebben gewerkt, neem ik binnenkort een nieuwe stap. Ik heb altijd met hart en ziel bijgedragen aan deze mooie vereniging en koester de herinneringen aan deze periode enorm. Tijdens mijn tijd bij VMx heb ik heel veel bijgeleerd, talloze inspirerende mensen ontmoet en waardevolle contacten gelegd, waardoor ik zowel persoonlijk als professioneel ben gegroeid. Ook jullie, de VMx-leden, wil ik hiervoor hartelijk bedanken." - Sylvie Baert

  Lees meer

 3. 13 mei 2024

  Nodige stabiliteitswerken leiden niet noodzakelijk tot verkrotting in een zonevreemde context

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen benadrukte recent nogmaals het onderscheid tussen vergunningsplichtige stabiliteitswerken enerzijds en het vereiste niet-verkrot karakter om in aanmerking te komen voor toepassing van de zonevreemde basisrechten en functiewijziging anderzijds.

  Lees meer