Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

Mailbanner - VMX - Schrijf nu in - November '24

VMx opleidingen

 1. hernieuwbare energie.jpg
  01 oktober '24

  Infosessie Energiewetgeving

  Aalst

  De voorbije jaren konden we de vele wijzigingen inzake energieregelgeving amper bijhouden. Er wordt verwacht dat bedrijven extra inspanningen leveren om de gezamenlijke (Europese) klimaatdoelstellingen te behalen en de CO2-uitstoot te reduceren. 

 2. Klimaat.jpg
  03 oktober '24

  Studiedag CSRD en EMAS (i.s.m. Departement Omgeving)

  Brussel

  Jaarlijks wordt een EMAS-dag georganiseerd door het Departement Omgeving. In 2024 focust deze studiedag niet alleen op EMAS, maar ook op CSRD. Hiervoor slaan het Departement Omgeving en VMx de handen in elkaar. Deze studiedag is zeker en vast ook nuttig als je bedrijf niet deelneemt aan EMAS.

 3. Parking vrachtwagens
  08 oktober '24

  Opleiding Gebruik en onderhoud koolwaterstofafscheiders

  Een koolwaterstofafscheider, KWS-afscheider, of ook wel olie- of benzineafscheider genoemd speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van afvoerwaters en het vermijden van verontreiniging. De KWS-afscheider verhindert en vermindert de hoeveelheid koolwaterstoffen in oppervlaktewaters en riolering. De afscheiders worden dus gebruikt om water belast met koolwaterstoffen te zuiveren. 

VMx nieuws

 1. 17 juni 2024

  ONTDEK DE TOEKOMST VAN DE MILIEUSECTOR!

  Op 19 april hebben we bij VMx in Gentbrugge een inspirerende promovideo opgenomen om jongeren te stimuleren voor een milieugerichte opleiding en carrière te kiezen.

  Lees meer

 2. 29 mei 2024

  VMx zoekt een nieuwe coördinator

  "Na 11 jaar met veel plezier bij VMx te hebben gewerkt, neem ik binnenkort een nieuwe stap. Ik heb altijd met hart en ziel bijgedragen aan deze mooie vereniging en koester de herinneringen aan deze periode enorm. Tijdens mijn tijd bij VMx heb ik heel veel bijgeleerd, talloze inspirerende mensen ontmoet en waardevolle contacten gelegd, waardoor ik zowel persoonlijk als professioneel ben gegroeid. Ook jullie, de VMx-leden, wil ik hiervoor hartelijk bedanken." - Sylvie Baert

  Lees meer

 3. 13 mei 2024

  Nodige stabiliteitswerken leiden niet noodzakelijk tot verkrotting in een zonevreemde context

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen benadrukte recent nogmaals het onderscheid tussen vergunningsplichtige stabiliteitswerken enerzijds en het vereiste niet-verkrot karakter om in aanmerking te komen voor toepassing van de zonevreemde basisrechten en functiewijziging anderzijds.

  Lees meer