Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

Mailbanner - VMX - Schrijf nu in - November '24

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  19 september '24

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

 2. Landschap.jpg
  24 september '24

  Infosessie Landschapsvorming, hydrologie en natuurwaarden

  De Vaarttaluds/Orveytbos te Zwevegem vormen een uniek natuurgebied geënt op de relicten van respectievelijk aangesneden en aangevulde Ieperiaanse klei. Het geheel is ontstaan door een ondertunneling van de waterscheiding Leie-Scheldebekken ca. 170 jaar geleden, als onderdeel van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Deze werd 50 jaar geleden volledig uitgegraven in functie van de aanpassing van het gabariet van het kanaal.

 3. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  26 september '24

  MER-congres

  Antwerpen

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2024 een congres voor de MER-deskundigen en MER-coördinatoren met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

VMx nieuws

 1. 4 juli 2024

  Inventaris van gevaarlijke producten

  In elk bedrijf worden gevaarlijke producten gebruikt. Sommige van deze producten zijn gevaarlijker dan andere. Daarom is het essentieel om de juiste informatie te hebben, deze informatie goed bij te houden en regelmatig te actualiseren.

  Lees meer

 2. 25 juni 2024

  Het EPC voor niet-residentiële gebouwen (EPC NR): wat u moet weten

  Tegen 2050 moet het hele niet-residentiële gebouwenpark koolstofneutraal zijn. Dat betekent dat al het energiegebruik van deze gebouwen gedekt is door hernieuwbare energie of restwarmte. In EPC-labeltermen betekent dat het behalen van label A.

  Lees meer

 3. 20 juni 2024

  Windhinder bij hoogbouw moet al beoordeeld worden op niveau van het plan-MER

  De Raad van State bevestigde in een recent arrest dat windhinder een aspect is dat al in de milieueffectenrapportage op plan-niveau onderzocht moet worden. (RvS 17 mei 2024, nr. 259.769).

  Lees meer