Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

Mailbanner - VMX - Schrijf nu in - November '24

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  19 september '24

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

 2. Landschap.jpg
  24 september '24

  Infosessie Landschapsvorming, hydrologie en natuurwaarden

  De Vaarttaluds/Orveytbos te Zwevegem vormen een uniek natuurgebied geënt op de relicten van respectievelijk aangesneden en aangevulde Ieperiaanse klei. Het geheel is ontstaan door een ondertunneling van de waterscheiding Leie-Scheldebekken ca. 170 jaar geleden, als onderdeel van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Deze werd 50 jaar geleden volledig uitgegraven in functie van de aanpassing van het gabariet van het kanaal.

 3. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  26 september '24

  MER-congres

  Antwerpen

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2024 een congres voor de MER-deskundigen en MER-coördinatoren met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

VMx nieuws

 1. 17 juni 2024

  ONTDEK DE TOEKOMST VAN DE MILIEUSECTOR!

  Op 19 april hebben we bij VMx in Gentbrugge een inspirerende promovideo opgenomen om jongeren te stimuleren voor een milieugerichte opleiding en carrière te kiezen.

  Lees meer

 2. 29 mei 2024

  VMx zoekt een nieuwe coördinator

  "Na 11 jaar met veel plezier bij VMx te hebben gewerkt, neem ik binnenkort een nieuwe stap. Ik heb altijd met hart en ziel bijgedragen aan deze mooie vereniging en koester de herinneringen aan deze periode enorm. Tijdens mijn tijd bij VMx heb ik heel veel bijgeleerd, talloze inspirerende mensen ontmoet en waardevolle contacten gelegd, waardoor ik zowel persoonlijk als professioneel ben gegroeid. Ook jullie, de VMx-leden, wil ik hiervoor hartelijk bedanken." - Sylvie Baert

  Lees meer

 3. 13 mei 2024

  Nodige stabiliteitswerken leiden niet noodzakelijk tot verkrotting in een zonevreemde context

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen benadrukte recent nogmaals het onderscheid tussen vergunningsplichtige stabiliteitswerken enerzijds en het vereiste niet-verkrot karakter om in aanmerking te komen voor toepassing van de zonevreemde basisrechten en functiewijziging anderzijds.

  Lees meer