Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. iso14001-1.jpg
  22 juni '21

  Online infosessie: ISO 14001 en de milieuaspectenanalyse

  Ben je werkzaam in een organisatie met een milieuzorgsysteem conform de internationale norm ISO 14001? Of denkt je organisatie erover na dit te implementeren? Eén van de eisen van dit zorgsysteem is het identificeren van de verschillende milieuaspecten binnen een organisatie. Deze gegevens kunnen gedocumenteerd worden in een milieuaspectenregister. Laat daar nu net deze infosessie over gaan. 

 2. nature-red-forest-leaves-33109.jpg
  29 juni '21

  Online infosessie: Boswetgeving

  Zie jij soms ook de bomen door het bos niet meer? Tijdens deze online infosessie gaan we dieper in op de boswetgeving, een van de onderdelen van de milieubeheerwetgeving.

  Wat is een bos? Wat moet je doen als je een boom wil kappen? En wanneer spreken we dan van ontbossing? Wanneer moet je compenseren en hoe? Op al deze vragen krijg je een antwoord van onze spreekster Liselot Ledene.

 3. Water natuur.jpg
  24 augustus '21

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

VMx nieuws

 1. 7 mei 2021

  VLAREM-trein 2019

  De Vlaamse Regering heeft op 30 april de VLAREM-trein 2019 een eerste maal principieel goedgekeurd. 

  Lees meer

 2. 6 mei 2021

  Bodemsaneringen

  Bodemsanering is complex en de keuze voor de meest geschikte saneringstechniek is, onder andere gelet op het uitgebreid gamma aan technieken, niet eenvoudig. Vaak is het noodzakelijk om meerdere technieken te combineren om tot een goed resultaat te komen. De afbeelding geeft ruwweg een visualisatie van de frequentie waarmee bepaalde saneringstechnieken worden gebruikt.

  Lees meer

 3. 6 mei 2021

  MATIS: het Vlaamse materialen-informatiesysteem

  Op 23 april keurde de Vlaamse regering de uitvoering goed van het project “MATIS”. De uitbouw van dit Vlaams materialeninformatiesysteem zorgt voor een doorgedreven digitalisering van transportdocumenten van afvaltransporten, alsook de gegevensoverdracht over afval- en materiaalstromen.

  Lees meer