Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

25 jaar VMx - een terugblik

Lees meer

 

VMx opleidingen

 1. prenne3.png
  23 november '23

  Prenne met 6 VMx-milieusessies

  Ben jij actief in preventie, welzijn, gezondheid of milieu? Dan is de Prenne wat je nodig hebt! Op dit evenement kan je netwerken, opleidingen volgen en een bezoekje brengen aan de vakbeurs, de Commerial Corner.

  Net zoals de voorbije jaren zijn we blij terug mee te werken aan de laatste Prenne van het jaar in Limburg!

 2. clp gevaarlijke stoffen
  23 november '23

  Online infosessie Gevaarlijke producten in de organisatie

  Elke organisatie komt in aanraking met gevaarlijke producten. Maar, wat te doen met gevaarlijke producten vanaf het moment dat men ze wil aankopen en gebruiken binnen het bedrijf tot het moment dat ze opgenomen moeten worden in de omgevingsvergunning.

 3. Pesticiden
  21 december '23

  Online infosessie Pesticiden en biociden

  Gelukkig is de tijd voorbij dat pesticiden en biociden overal konden aangekocht en door iedereen konden gebruikt worden. Vandaag zijn hier wel wat voorwaarden aan verbonden, afkomstig van diverse wetgeving. En daar gaan we tijdens deze online infosessie op in!

VMx nieuws

 1. 6 september 2023

  Ken je onze partners al?

  Lees hier wat zij voor jou kunnen betekenen.

  Lees meer

 2. 5 september 2023

  Europese Bodemgezondheidwet wordt voorstel voor een Richtlijn inzake bodemmonitoring en veerkracht

  In kader van de Europese Green Deal werd er vastgelegd dat men in Europa de ecosystemen en de biodiversiteit wil behouden en herstellen.

  Er werd een Europese bodemstrategie voor 2030 bepaald.

  Lees meer

 3. 24 juli 2023

  De Europese chemische strategie voor duurzaamheid op weg naar een gifvrij milieu: welke impact heeft dit op de CLP-verordening?

  In kader van de Europese Green Deal heeft de Europese Commissie op 14 oktober 2020 een chemicaliënstrategie voor duurzaamheid gepubliceerd. Deze strategie maakt deel uit van de ambitie om vervuiling tot nul terug te brengen.

  Lees meer