Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Water natuur.jpg
  05 september '24

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 2. batterijen.jpg
  12 september '24

  Online infosessie batterijen

  In elk bedrijf zijn batterijen aanwezig. Wat is van belang qua reglementering en wat moet je als milieucoördinator en milieuprofessional hierover weten?

 3. Werkgroep.jpg
  19 september '24

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

VMx nieuws

 1. 13 mei 2024

  Nodige stabiliteitswerken leiden niet noodzakelijk tot verkrotting in een zonevreemde context

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen benadrukte recent nogmaals het onderscheid tussen vergunningsplichtige stabiliteitswerken enerzijds en het vereiste niet-verkrot karakter om in aanmerking te komen voor toepassing van de zonevreemde basisrechten en functiewijziging anderzijds.

  Lees meer

 2. 10 mei 2024

  Wat moet je als milieucoördinator weten over stookinstallaties?

  Wat zijn stookinstallaties? Welke wetgeving bestaat er m.b.t. deze toestellen? Wat is er nodig voor een omgevingsvergunningsaanvraag? … Dat zijn enkele vragen die beantwoord werden in de online infosessie over stookinstallaties op 16 april.

  Lees meer

 3. 2 mei 2024

  Competente MER-coördinator

  Wil je een competente MER-coördinator worden? Dan is naast basiskennis een breed scala aan competenties vereist: communicatieve en redactionele vaardigheden, het vermogen om krachtig te communiceren, leiderschap en coaching, samenwerking, en de kunst van plannen en organiseren.

  Lees meer