Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Foto opleiding biodiversiteit
  27 april '21

  Opleiding Biodivers groenbeleid - Praktijk

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleidingsprogramma klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van de bedrijfsterreinen.

 2. Taart.jpg
  29 april '21

  Online kennismakingsmoment nieuwe leden

  Wanneer je lid wordt van VMx word je deel van de VMx-familie. Daarom nodigen wij alle (nieuwe en potentiële) leden die vragen hebben over de werking van VMx uit voor een online kennismakingsmomentje: de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en onze werking! Maar uiteraard zijn alle leden met vragen van harte welkom.

 3. Bodem Ontkiemend plantje
  03 mei '21

  Online studiedag: bodem(wetgeving) in theorie en praktijk

  De bodem is een uniek levend ecosysteem dat geweldige diensten levert: het slaat water op en filtert het, het levert grondstoffen voor de productie van voedsel en brandstof, het slaat CO2 op, ... we bouwen en verbouwen (op) de bodem. We kunnen stellen dat de bodem de basis is van onze economie, en ons leven. Het is dus van belang dat we zorg dragen van onze bodem. 

VMx nieuws

 1. 1 maart 2021

  Opzeggen contract tussen externe milieucoördinator en de klant

  Een vertrouwensbreuk vond plaats en je wil als extern milieucoördinator het contract opzeggen met je klant.

  Wat moet je doen om dit correct af te handelen?

  Lees meer

 2. 22 februari 2021

  VMx vertegenwoordigt deskundigen, groot en klein, om aan goed sloop-en asbestbeleid in Vlaanderen te werken

  VMx organiseert jaarlijks verschillende werkgroepen. Eén ervan is de werkgroep voor sloop- en asbestdeskundigen. Deze werkgroep is actief sinds begin 2020 en bestaat uit een vaste groep van 20 sloopdeskundigen die de sector vertegenwoordigen. De leden zijn een mix van zelfstandigen en werknemers van grotere studiebureaus.

  Lees meer

 3. 5 februari 2021

  Milieuadministratie, vanaf nu een makkie

  Op 4 februari vond de 2de VMx-studiedag van 2021 plaats. Luc Vandekerkhove gaf aan de 140 deelnemers een uitgebreid overzicht met betrekking tot de milieuadministratie en voorjaarsverplichtingen die de milieucoördinator elk jaar opnieuw moet doorstaan.

  Lees meer