Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. alternative-energy-blur-business-people-1076807.jpg
  27 april '23

  Studiedag Energiegemeenschappen

  Gentbrugge

  Energiegemeenschappen zijn niet meer weg te denken uit het energiedebat. Wat betekent de term? Waar komt hij vandaan? Welke mogelijkheden biedt de nieuwe regelgeving voor bedrijven? Wat is de rol van de milieucoördinator hierin?

 2. Taart.jpg
  04 mei '23

  Online kennismakingsmoment nieuwe leden

  Wanneer je lid wordt van VMx word je deel van de VMx-familie. Daarom nodigen wij alle (nieuwe en potentiële) leden die vragen hebben over de werking van VMx uit voor een online kennismakingsmomentje: de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en onze werking! Maar uiteraard zijn alle leden met vragen van harte welkom.

 3. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  09 mei '23

  Online werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis

  Verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!

VMx nieuws

 1. 20 maart 2023

  De werkgroep voor interne milieucoördinatoren: dat is geen klein bier

  In 1366 waren in Leuven al de eerste tekenen van bier brouwen. Stella Artois werd voor het eerst in 1926 gebrouwen als kerstbier. Vandaag de dag is de Stella-Artois brouwerij uitgegroeid is tot één van de grootste brouwerijen van de wereld. Het bier wordt in de Leuvense brouwerij gebrouwen en geëxporteerd naar maar liefst 100 landen.
  De VMx werkgroep voor interne milieucoördinatoren ging er vorige week met plezier op bezoek.
  Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn de prioriteiten in deze organisatie, en dat hebben we niet alleen gehoord, gezien, gevoeld maar ook geproefd! Ze mogen terecht trots zijn.

  Lees meer

 2. 28 februari 2023

  MER-toets op scherp

  In een recent vernietigingsarrest oordeelt de Raad voor Vergunningsbetwistingen dat de mogelijke milieueffecten van een bronbemaling reeds moeten worden beoordeeld bij het verlenen van een omgevingsvergunning voor een project, ook al laat het Omgevingsvergunningsdecreet toe dat de aanvraag voor die bronbemaling kan gebeuren tijdens de uitvoeringsfase.

  Lees meer

 3. 27 februari 2023

  De Emis Vito Navigator heeft geen geheimen meer voor de milieuprofessionals

  De navigator van Emis Vito is de tool bij uitstek die elke milieuprofessional bijna dagelijks gebruikt om wetgeving op te zoeken en op te volgen. Het is een informatiesysteem annex intelligente zoekmachine met alle voor Vlaanderen relevante wetgeving over milieu, natuur, ruimtelijke ordening en energie.

  Lees meer