Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. Foto asbest.jpg
  09 maart '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 2. Foto asbest.jpg
  16 maart '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 3

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend expert verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 3. Werkgroep.jpg
  25 maart '21

  Online Werkgroep mobiliteitsdeskundigen

  Gent

  Elk jaar organiseert VMx tweemaal een werkgroep voor mobiliteitsdeskundigen en MER-deskundigen mobiliteit. 

VMx nieuws

 1. 21 januari 2021

  VLAREMA 8: Verplichte sloopopvolging met traceersysteem om puin beter te recycleren

  De afvalstoffenwetgeving VLAREMA verplicht de bouwheer nu al om een sloopopvolgingsplan op te stellen, voor de afbraak van een groot gebouw plaatsvindt. Dit zijn niet residentiële gebouwen van meer dan 1000 m³ of in hoofdzaak residentiële gebouwen van meer dan 5000 m³. 

  Lees meer

 2. 20 januari 2021

  11 weetjes uit onze studiedag over het symbioseplatform en de sorteerverplichtingen voor bedrijven

  De VMx-studiedag op 19 januari (met 85 deelnemers) startte met een voorstelling van onze nieuwe voorzitter Bert Leysen, daarna gaf Yannick Dylst een uitgebreide uitleg en demo op het symbioseplatform, gevolgd door een toelichting door Tom Creten over sorteren in uw bedrijf.

  Lees meer

 3. 14 januari 2021

  Vierdaagse opleiding over biodiversiteit

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleidingsprogramma klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van bedrijfsterreinen.

  Lees meer