Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

25 jaar VMx - een terugblik

Lees meer

 

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  07 november '23

  Werkgroep duurzaamheidscoördinatoren

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep is gericht op duurzaamheidscoördinatoren of milieuprofessionals die ook verantwoordelijk zijn voor MVO of de uitbouw ervan binnen de organisatie. 

 2. hernieuwbare energie.jpg
  14 november '23

  Infosessie Energiewetgeving

  Aalst

  Het voorbije jaar konden we de vele wijzigingen inzake energieregelgeving amper bijhouden. Er wordt verwacht dat bedrijven extra inspanningen leveren om de gezamenlijke (Europese) klimaatdoelstellingen te behalen en de CO2-uitstoot te reduceren. 

 3. Werkgroep.jpg
  16 november '23

  Werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

  Wevelgem

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en asbestdeskundigen inventarisatie die lid zijn van VMx. 

VMx nieuws

 1. 6 september 2023

  Ken je onze partners al?

  Lees hier wat zij voor jou kunnen betekenen.

  Lees meer

 2. 5 september 2023

  Europese Bodemgezondheidwet wordt voorstel voor een Richtlijn inzake bodemmonitoring en veerkracht

  In kader van de Europese Green Deal werd er vastgelegd dat men in Europa de ecosystemen en de biodiversiteit wil behouden en herstellen.

  Er werd een Europese bodemstrategie voor 2030 bepaald.

  Lees meer

 3. 24 juli 2023

  De Europese chemische strategie voor duurzaamheid op weg naar een gifvrij milieu: welke impact heeft dit op de CLP-verordening?

  In kader van de Europese Green Deal heeft de Europese Commissie op 14 oktober 2020 een chemicaliënstrategie voor duurzaamheid gepubliceerd. Deze strategie maakt deel uit van de ambitie om vervuiling tot nul terug te brengen.

  Lees meer