VMx-opleidingen

  1. Foto asbest.jpg
    07 februari '23

    Vooropleiding asbestdeskundige inventarisatie - dag 2

    Gentbrugge

    Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

  2. Werkgroep.jpg
    09 februari '23

    Werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

    Gentbrugge

    VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en asbestdeskundigen inventarisatie die lid zijn van VMx. 

  3. Emis vito navigator
    14 februari '23

    Online toelichting over Emis Vito Navigator

    Op de Emis Vito Navigator vind je alle wetgeving rond Milieu, Natuur, Ruimtelijke ordening en Energie in Vlaanderen. Milieuprofessionals gebruiken dit platform dagelijks. Maar ken je alle functies? Gebruik je het platform ten volle? Weet je wat je allemaal kan doen met je profiel? 

  4. Industrie.jpg
    16 februari '23

    Online infosessie IMJV in de praktijk

    Een periodiek terugkerende taak van de milieucoördinator is het integraal milieujaarverslag (IMJV). Met het IMJV verzamelt de Vlaamse overheid gegevens over bedrijven gelegen in Vlaanderen. 

  5. Werkgroep.jpg
    02 maart '23

    Online werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

    VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en asbestdeskundigen inventarisatie die lid zijn van VMx. 

  6. AB Inbev
    16 maart '23

    Werkgroep Interne milieucoördinatoren + bedrijfsbezoek AB-Inbev

    Leuven

    VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep voor interne milieucoördniatoren wordt georganiseerd voor interne milieucoördinatoren en vindt plaats bij AB-Inbev in Leuven.

  7. Werkgroep.jpg
    21 maart '23

    Werkgroep duurzaamheidscoördinatoren

    VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Met deze werkgroep polsen we of er interesse bij duurzaamheidscoördinatoren om ervaring en kennis uit te wisselen.

  8. WS23_Banners_RegisterNow_468x220.jpg
    22 maart '23

    Vakbeurs Worksafe Flanders met VMx masterclass

    Antwerpen

    Op woensdag 22 en donderdag 23 maart gaan de vakbeurzen Worksafe,  Mainentance en M+R door in Antwerp Expo. 

  9. BeWeee.PNG
    28 maart '23

    Online toelichting BeWeee

    BeWeee is de Belgische toepassing waarmee je kan voldoen aan de rapporteringsverplichting voor Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA).

  10. ADR.jpg
    30 maart '23

    Online infosessie ADR

    Het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg wordt geregeld door het Europees Verdrag betreffende vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR). Dat verdrag, dat uitgaat van UNECE, werd inmiddels ondertekend door 53 landen.

  11. netwerk.jpg
    18 april '23

    VMx Plus West-Vlaanderen

    Het eerste VMx lerende netwerk, VMx Plus, voor de provincies West-Vlaanderen gaat van start op 18 april. Op 18 april komen we samen om te brainstormen over de inhoud van dit interactief lerend netwerk. Ben je milieuprofessional in West-Vlaanderen, schrijf je dan in!

  12. industrie1.jpg
    20 april '23

    Basisopleiding milieu(wetgeving)

    Gentbrugge

    Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie.