VMx-opleidingen

 1. prenne3.png
  08 december '22

  Prenne met 6 VMx-milieusessies

  Kortrijk

  Ben jij actief in preventie, welzijn, gezondheid of milieu? Dan is de Prenne wat je nodig hebt! Op dit evenement kan je netwerken, opleidingen volgen en een bezoekje brengen aan de vakbeurs, de Commerial Corner.

  Net zoals de voorbije jaren zijn we blij terug mee te werken aan de laatste Prenne van het jaar!

 2. Werkgroep.jpg
  09 december '22

  Online Werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie die lid zijn van VMx. Deze werkgroep bestaat uit vaste vertegenwoordigers die actief zijn als extern sloopdeskundige maar staat ook open voor andere leden van VMx die actief zijn in deze materie, zoals de asbestdeskundigen asbestinventarisatie. 

 3. architecture-buildings-evening-411472.jpg
  15 december '22

  Infosessie Ruimtelijke ordening en stedenbouw voor de milieucoördinator

  Gentbrugge

  De grens tussen ruimtelijke ordening en milieu vervaagt sinds de invoering van de omgevingsvergunning. Milieucoördinatoren worden steeds meer geconfronteerd met aspecten van ruimtelijke ordening.

 4. Werkgroep.jpg
  12 januari '23

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Wevelgem

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.

 5. wetgeving.jpg
  19 januari '23

  Online infosessie Overzicht milieuadministratie

  Uit elke milieureglementering (VLAREM, VLAREMA, VLAREBO, VLAREL, …) komen verplichtingen voor waaraan je als bedrijf moet voldoen.  De frequentie kan variëren afhankelijk van type bedrijf of installatie. 

 6. LOGO_SEE_DAYS1
  26 januari '23

  See-days: Contactdag voor veiligheid, milieu en ergonomie

  Gent

  De 18de editie van ‘See-days’ brengt op donderdag 26 januari opnieuw mensen samen met interesse in preventie, milieu en ergonomie in Flanders Expo.

 7. Foto asbest.jpg
  31 januari '23

  Vooropleiding asbestdeskundige inventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Sinds 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 8. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  02 februari '23

  Studiedag Afvalwater in de zorgsector

  Aartselaar

  Voor de VMx-leden werkzaam in de zorgsector organiseert VMx een studiedag. We focussen hierbij op het afvalwater. 

 9. Foto asbest.jpg
  07 februari '23

  Vooropleiding asbestdeskundige inventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 10. Werkgroep.jpg
  09 februari '23

  Werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie die lid zijn van VMx. Deze werkgroep bestaat uit vaste vertegenwoordigers die actief zijn als extern sloopdeskundige maar staat ook open voor andere leden van VMx die actief zijn in deze materie. 

 11. Emis vito navigator
  14 februari '23

  Online toelichting over Emis Vito Navigator

  Op de Emis Vito Navigator vind je alle wetgeving rond Milieu, Natuur, Ruimtelijke ordening en Energie in Vlaanderen. Milieuprofessionals gebruiken dit platform dagelijks. Maar ken je alle functies? Gebruik je het platform ten volle? Weet je wat je allemaal kan doen met je profiel? 

 12. Industrie.jpg
  16 februari '23

  Online infosessie IMJV in de praktijk

  Een periodiek terugkerende taak van de milieucoördinator is het integraal milieujaarverslag (IMJV). Met het IMJV verzamelt de Vlaamse overheid gegevens over bedrijven gelegen in Vlaanderen.