VMx-opleidingen

 1. ovam
  01 juni '23

  Studiedag Afval/materialen en bodem i.s.m. OVAM

  Gent

  OVAM en VMx organiseren op 1 juni een studiedag voor milieucoördinatoren. In de voormiddag focussen we op het afval- en materialenbeleid. In de namiddag zoomen we in op bodem. We sluiten de dag met een netwerkmoment.  

 2. Parking vrachtwagens
  06 juni '23

  Opleiding Gebruik en onderhoud koolwaterstofafscheiders

  Hasselt

  Een koolwaterstofafscheider, KWS-afscheider, of ook wel olie- of benzineafscheider genoemd speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van afvoerwaters en het vermijden van verontreiniging. De KWS-afscheider verhindert en vermindert de hoeveelheid koolwaterstoffen in oppervlaktewaters en riolering. De afscheiders worden dus gebruikt om water belast met koolwaterstoffen te zuiveren. 

 3. Werkgroep.jpg
  09 juni '23

  Werkgroep Zelfstandige milieuprofessionals

  Kinrooi

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep  wordt georganiseerd voor zelfstandige milieuprofessionals en vindt plaats in Limburg.  

 4. Werkgroep.jpg
  15 juni '23

  Werkgroep natuurdeskundigen - MER-deskundigen biodiversiteit

  Laarne

  Op vraag van enkele leden - natuurdeskundigen - richten we deze werkgroep op. We bespreken er veelvoorkomende problemen, kunnen er vragen stellen en helpen elkaar verder. 

 5. Promo banner vmx netwerkevent 27 juni.jpg
  27 juni '23

  VMx wordt 25 jaar

  Antwerpen

  VMx, de beroepsvereniging van milieuprofessionals, blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat laten we niet zomaar passeren. Op dinsdag 27 juni geven we een feestje bij Plein Publiek in Antwerpen.

 6. clp gevaarlijke stoffen
  29 juni '23

  Online infosessie CLP

  De CLP-verordening stemt oude EU-wetgeving af op het wereldwijd geharmoniseerd systeem voor de indeling en etikettering van chemische stoffen GHS, een systeem van de VN om gevaarlijke chemische stoffen te identificeren en gebruikers over die gevaren te informeren. 

 7. Water natuur.jpg
  24 augustus '23

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 8. Foto asbest.jpg
  05 september '23

  Vooropleiding asbestdeskundige inventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 9. Werkgroep.jpg
  06 september '23

  Online werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en asbestdeskundigen inventarisatie die lid zijn van VMx. 

 10. Foto asbest.jpg
  07 september '23

  Vooropleiding asbestdeskundige inventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 11. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  07 september '23

  Online werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis

  Verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!

 12. Werkgroep.jpg
  12 september '23

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren.