VMx-opleidingen

 1. Foto opleiding biodiversiteit
  31 mei '22

  Infosessie: Biodiversiteit in de bedrijfstuin - hoe begin je eraan?

  Onze natuur heeft enorm te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx deze basiscursus klaar staan voor jou als je eraan denkt om de eerste stappen te zetten richting een meer ecologisch en biodivers beheer van het bedrijfsterrein.

 2. LOGO_SEE_DAYS1
  02 juni '22

  See-days

  Kortrijk

  De 17de editie van ‘See-days’ brengt op donderdag 2 juni opnieuw mensen samen met interesse in preventie, milieu en ergonomie in Kortrijk Xpo.

 3. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  09 juni '22

  MER-studiedag

  Gentbrugge

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2022 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen en MER-coördinatoren met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 4. Werkgroep.jpg
  14 juni '22

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. Deze keer zijn we te gast bij DOVO, De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, van Defensie in Poelkapelle.

 5. vmx logo AV.png
  16 juni '22

  Online algemene ledenvergadering

  Vzw’s zijn wettelijk verplicht om 1 keer per jaar een algemene vergadering te organiseren. De algemene vergadering van VMx vzw vindt jaar online plaats op 16 juni 2022.

 6. Opleiding landschap Beveren Art impression polder en Kreken
  23 juni '22

  Infosessie Landschap Beveren & Sint-Gillis-Waas

  Op 23 juni gaan we op stap met Misha Indeherberg in Beveren en Sint-Gillis-Waas. Het wordt een positief verhaal over de aspecten rond landschap, landbouw, biodiversiteit en klimaat in relatie met bodem en water. Doelgroep voor deze wandelopleiding zijn MER-coördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit en landschap.

 7. Taart.jpg
  27 juni '22

  Online kennismakingsmoment nieuwe leden

  Wanneer je lid wordt van VMx word je deel van de VMx-familie. Daarom nodigen wij alle (nieuwe en potentiële) leden die vragen hebben over de werking van VMx uit voor een online kennismakingsmomentje: de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en onze werking! Maar uiteraard zijn alle leden met vragen van harte welkom.

 8. Werkgroep.jpg
  30 juni '22

  Werkgroep zelfstandige milieuprofessionals met focus op de website

  Gentbrugge

  VMx organiseert jaarlijks tweemaal een werkgroep voor zelfstandige milieuprofessionals. Deze gaat door in Gentbrugge.

 9. Foto asbest.jpg
  05 juli '22

  Vooropleiding asbestinventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 10. Foto asbest.jpg
  07 juli '22

  Vooropleiding asbestinventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 11. Water natuur.jpg
  25 augustus '22

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 12. Werkgroep.jpg
  08 september '22

  Werkgroep mobiliteitsdeskundigen

  Elk jaar organiseert VMx tweemaal een werkgroep voor mobiliteitsdeskundigen en MER-deskundigen mobiliteit.