VMx-opleidingen

 1. faucet-running-water-steel-861414.jpg
  27 januari '22

  Studiedag Water (i.s.m. VMM)

  Aalst

  Net zoals de vorige jaren organiseren VMM en VMx opnieuw een studiedag over water(heffingen). Op vraag van én voor de milieucoordinatoren wordt daarom deze studiedag opnieuw ingericht. 

 2. Foto asbest.jpg
  15 februari '22

  Vooropleiding asbestinventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 3. Foto asbest.jpg
  22 februari '22

  Vooropleiding asbestinventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 4. Lummen en Diest opleiding landschap
  19 mei '22

  Opleiding Landschap Lummen & Diest

  Op 19 mei gaan we op stap met Misha Indeherberg in Lummen en Diest. Het wordt een positief verhaal over de aspecten rond landschap, landbouw, biodiversiteit en klimaat in relatie met bodem en water. Doelgroep voor deze wandelopleiding zijn MER-coördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit en landschap.

 5. Foto opleiding biodiversiteit
  31 mei '22

  Infosessie: Biodiversiteit in de bedrijfstuin - hoe begin je eraan?

  Onze natuur heeft enorm te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx deze basiscursus klaar staan voor jou als je eraan denkt om de eerste stappen te zetten richting een meer ecologisch en biodivers beheer van het bedrijfsterrein.

 6. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  09 juni '22

  MER-studiedag

  Gentbrugge

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2022 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen en MER-coördinatoren met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 7. Werkgroep.jpg
  14 juni '22

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. Deze keer zijn we te gast bij DOVO, De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, van Defensie in Poelkapelle.

 8. Opleiding landschap Beveren Art impression polder en Kreken
  23 juni '22

  Opleiding Landschap Beveren & Sint-Gillis-Waas

  Op 19 mei gaan we op stap met Misha Indeherberg in Beveren en Sint-Gillis-Waas. Het wordt een positief verhaal over de aspecten rond landschap, landbouw, biodiversiteit en klimaat in relatie met bodem en water. Doelgroep voor deze wandelopleiding zijn MER-coördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit en landschap.

 9. Water natuur.jpg
  25 augustus '22

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 10. beautiful-environment-field-570041.jpg
  27 september '22

  Infosessie De invloed van klimaat op fauna/flora

  Deze infosessie gaat over de invloed van klimaat op onze natuur, onze planten en dieren. 

 11. Award.jpg
  24 november '22

  Awarduitreiking 'Beste eindwerk milieucoördinator A en B', 'Meest verdienstelijke milieucoördinator', jobbeurs en netwerkavond

  Gentbrugge

  Op 24 november 2022 zetten we enkele actoren binnen de milieusector in de bloemetjes, maken we tijd om te netwerken en te klinken en laten we pas afgestudeerden kennis maken met werkgevers binnen de milieusector.