VMx-opleidingen

 1. iso14001-1.jpg
  22 juni '21

  Online infosessie: ISO 14001 en de milieuaspectenanalyse

  Ben je werkzaam in een organisatie met een milieuzorgsysteem conform de internationale norm ISO 14001? Of denkt je organisatie erover na dit te implementeren? Eén van de eisen van dit zorgsysteem is het identificeren van de verschillende milieuaspecten binnen een organisatie. Deze gegevens kunnen gedocumenteerd worden in een milieuaspectenregister. Laat daar nu net deze infosessie over gaan. 

 2. nature-red-forest-leaves-33109.jpg
  29 juni '21

  Online infosessie: Boswetgeving

  Zie jij soms ook de bomen door het bos niet meer? Tijdens deze online infosessie gaan we dieper in op de boswetgeving, een van de onderdelen van de milieubeheerwetgeving.

  Wat is een bos? Wat moet je doen als je een boom wil kappen? En wanneer spreken we dan van ontbossing? Wanneer moet je compenseren en hoe? Op al deze vragen krijg je een antwoord van onze spreekster Liselot Ledene.

 3. Water natuur.jpg
  24 augustus '21

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 4. clp gevaarlijke stoffen
  07 september '21

  Online infosessie: Gevaarlijke producten in de organisatie

  Elke organisatie komt in aanraking met gevaarlijke producten. Maar, wat te doen met gevaarlijke producten vanaf het moment dat men ze wil aankopen en gebruiken binnen het bedrijf tot het moment dat ze opgenomen moeten worden in de omgevingsvergunning.

 5. Werkgroep.jpg
  14 september '21

  Online Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. 

 6. Bluswater.jpg
  14 september '21

  Online studiedag: Bluswateropvang

  Bluswater dat bij een brand in oppervlaktewater terechtkomt kan aanzienlijke milieuschade veroorzaken. Daarom voorziet Vlarem dat steeds de nodige preventiemaatregelen moeten voorzien worden om dit te vermijden. Maar het is niet altijd eenvoudig om deze verplichting te handhaven. 

 7. Foto opleiding biodiversiteit
  21 september '21

  Opleiding Biodivers groenbeleid

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleiding klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van de bedrijfsterreinen.

 8. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  23 september '21

  MER-studiedag

  Gent

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2021 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 9. Foto asbest.jpg
  05 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 10. clp gevaarlijke stoffen
  07 oktober '21

  Online infosessie: CLP en REACH

  De CLP- en REACH-verordeningen zijn nu al een geruime tijd van toepassing in Europa. Wat zijn onze verplichtingen als gebruiker van gevaarlijk producten ikv deze 2 reglementeringen?

 11. Foto asbest.jpg
  12 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 12. industrie1.jpg
  14 oktober '21

  Dagopleiding milieu voor niet-milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie.