VMx-opleidingen

 1. ATEX
  03 oktober '23

  Online infosessie ATEX

  De ATEX-regelgeving legt alle veiligheidsvereisten vast voor zones waar explosieve atmosferen aanwezig kunnen zijn door onder meer brandbare dampen, nevels, gassen of stoffen. De ATEX-regelgeving vloeide voort uit twee Europese richtlijnen. Beiden werden omgezet in Belgische wetten via een Koninklijk Besluit en de Codex-welzijnswetgeving. Bedrijven moeten ook de veiligheidsvoorschriften van het AREI naleven voor zones met ontploffingsgevaar.

 2. Industrie.jpg
  05 oktober '23

  Studiedag Handhaving

  Brussel

  Als je de milieuregelgeving niet naleeft kan dat opgemerkt worden door een toezichthouder of door de politie. Ook een burger kan dit signaleren zodat de bevoegde instantie ter plaatse kan komen om vaststellingen te doen.

 3. Plopsa
  10 oktober '23

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren + bedrijfsbezoek Plopsa

  De Panne

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor interne milieucoördinatoren en vindt plaats bij Plopsa in De Panne. 

 4. Werkgroep.jpg
  17 oktober '23

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. Deze keer zijn we te gast bij de NMBS in Antwerpen!

 5. Aquarama 2022 Aangepast.PNG
  19 oktober '23

  Aquarama: workshops VMx en Watercircle.be

  Op donderdag 19 oktober 2023 verwelkomen we je graag weer op de Aquarama Trade Fair. VMx organiseert opnieuw een interessante voormiddag met watercircle.be.

 6. Tankenpark.jpg
  26 oktober '23

  Online infosessie SDS'en en VIB in de praktijk

  Een Safety Data Sheet (SDS) of veiligheidsinformatieblad (VIB) is een gestructureerd document met informatie over de risico's van een gevaarlijke stof of mengsel, en aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan op het werk.

 7. Werkgroep.jpg
  07 november '23

  Werkgroep duurzaamheidscoördinatoren

  Gentbrugge

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep is gericht op duurzaamheidscoördinatoren of milieuprofessionals die ook verantwoordelijk zijn voor MVO of de uitbouw ervan binnen de organisatie. 

 8. hernieuwbare energie.jpg
  14 november '23

  Infosessie Energiewetgeving

  Aalst

  Het voorbije jaar konden we de vele wijzigingen inzake energieregelgeving amper bijhouden. Er wordt verwacht dat bedrijven extra inspanningen leveren om de gezamenlijke (Europese) klimaatdoelstellingen te behalen en de CO2-uitstoot te reduceren. 

 9. Werkgroep.jpg
  16 november '23

  Werkgroep Sloopdeskundigen en deskundigen asbestinventarisatie

  Wevelgem

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor de sloopdeskundigen en asbestdeskundigen inventarisatie die lid zijn van VMx. 

 10. prenne3.png
  23 november '23

  Prenne met 6 VMx-milieusessies

  Ben jij actief in preventie, welzijn, gezondheid of milieu? Dan is de Prenne wat je nodig hebt! Op dit evenement kan je netwerken, opleidingen volgen en een bezoekje brengen aan de vakbeurs, de Commerial Corner.

  Net zoals de voorbije jaren zijn we blij terug mee te werken aan de laatste Prenne van het jaar in Limburg!

 11. clp gevaarlijke stoffen
  23 november '23

  Online infosessie Gevaarlijke producten in de organisatie

  Elke organisatie komt in aanraking met gevaarlijke producten. Maar, wat te doen met gevaarlijke producten vanaf het moment dat men ze wil aankopen en gebruiken binnen het bedrijf tot het moment dat ze opgenomen moeten worden in de omgevingsvergunning.

 12. Pesticiden
  21 december '23

  Online infosessie Pesticiden en biociden

  Gelukkig is de tijd voorbij dat pesticiden en biociden overal konden aangekocht en door iedereen konden gebruikt worden. Vandaag zijn hier wel wat voorwaarden aan verbonden, afkomstig van diverse wetgeving. En daar gaan we tijdens deze online infosessie op in!