VMx-opleidingen

 1. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  23 september '21

  MER-studiedag

  Gent

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2021 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 2. Aquarama1
  30 september '21

  Aquarama: workshops VMx en Watercircle.be

  Ja! We mogen weer!

  Op donderdag 30 september 2021 verwelkomen we je graag weer op de Aquarama Trade Fair. VMx organiseert opnieuw een interessante voormiddag met watercircle.be, met dit jaar als focus de chemiesector.

  Na een plenaire sessie kan je kiezen tussen twee parallelle sessies. Evert Vercauteren en Arne Braems (Sertius) komen je voor VMx up to date houden over de wet- en regelgeving inzake water in de chemische industrie.

  Zeker dat je dit niet wil missen, schrijf snel in!

 3. Foto asbest.jpg
  05 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 4. clp gevaarlijke stoffen
  07 oktober '21

  Online infosessie: CLP en REACH

  De CLP- en REACH-verordeningen zijn nu al een geruime tijd van toepassing in Europa. Wat zijn onze verplichtingen als gebruiker van gevaarlijk producten ikv deze 2 reglementeringen?

 5. Foto asbest.jpg
  12 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 2

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 6. industrie1.jpg
  14 oktober '21

  Dagopleiding milieu voor niet-milieucoördinatoren

  Gentbrugge

  Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie.

 7. Foto asbest.jpg
  19 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 3

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend expert verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.

 8. Werkgroep.jpg
  26 oktober '21

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren met bedrijfsbezoek bij Barco

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor interne milieucoördinatoren. Deze keer zijn we te gast bij Barco. Barco is een internationaal beursgenoteerd Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk. Het bedrijf ontwikkelt en produceert displaytechnologie en collaboratie oplossingen voor verschillende markten zoals entertainment, enterprise en healthcare.

 9. kranen
  09 november '21

  Online infosessie Legionella

  Legionella pneumophila is de bacterie die verantwoordelijk is voor de veteranenziekte. Ze groeit in stilstaand water met een temperatuur tussen de 20 en 50 °C. Dit is nu net ook de temperatuur van veel warmwatersystemen voor menselijk gebruik zoals waterleidingen, zwembaden,... Legionella is een vrij agressieve bacterie die zich via waterdruppeltjes en verneveling verspreid en die via die weg in onze longen terechtkomt. Daar veroorzaakt ze zware longontstekingen. Verschillende omstandigheden zoals stilstaand water, biofilmvorming, aanwezigheid van micro-organismen,… bevorderen de groei van legionellabacteriën. 

 10. Werkgroep.jpg
  09 november '21

  Online Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid (gewijzigde datum!)

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. Deze keer zijn we te gast bij De Lijn.

 11. Werkgroep.jpg
  16 november '21

  Online werkgroep externe milieucoördinatoren

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren. Deze werkgroep gaat online door via Zoom.

 12. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  03 december '21

  Online werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis

  De meeste ziekenhuizen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!