VMx-opleidingen

 1. Landschap.jpg
  18 mei '21

  Tweedaagse opleiding landschap lezen

  Deze tweedaagse opleiding, op 18 mei en 7 december, is gericht op MER-deskundigen biodiversiteit en landschap. In het voorjaar kijken we naar de biotiek en in het najaar richten we onze aandacht op de abiotiek. Dit doen we tijdens een wandeling van 10 kilometer in Oppem-Meise.

 2. Grasland.jpg
  20 mei '21

  Online infosessie: Graslanden

  In Vlaanderen is er ongeveer 260 000 hectare grasland, waarvan slechts een klein deel ecologisch waardevol is. Deze graslanden lijden sterk onder milieudrukken uit de omgeving zoals vermesting, het gebruik van pesticiden en een verkeerd beheer. Willen we betere biodiversiteit in Vlaanderen dan moeten we ook inzetten op graslanden, kwantitatief en kwalitatief. 

 3. Foto opleiding biodiversiteit
  25 mei '21

  Opleiding Biodivers groenbeleid - Theorie

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleidingsprogramma klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van de bedrijfsterreinen. 

 4. Bouwput.jpg
  28 mei '21

  Online infosessie Bemalingen

  Bij een hoge waterstand kan het bij werken noodzakelijk zijn om tijdelijk een bemaling in te zetten. Aan een bemaling zijn er echter heel wat voorwaarden gekoppeld. 

 5. Foto opleiding biodiversiteit
  01 juni '21

  Opleiding Biodivers groenbeleid - Praktijk

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleidingsprogramma klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van de bedrijfsterreinen.

 6. Communicatie.jpg
  03 juni '21

  Tweedaagse Opleiding Communicatieskills voor milieucoördinatoren en toekomstige MER-coördinatoren

  Affligem

  Startende met een concrete praktijkcase van milieucoördinatoren bekwamen we ons gedurende 2 volle dagen (3/6/2021 en 8/6/2021) in communicatie én dit op maat van de milieucoördinator en de  toekomstige MER-coördinator.  

 7. close-up-court-courthouse-534204.jpg
  10 juni '21

  Online studiedag: Aansprakelijkheid milieucoördinator

  Een milieucoördinator moet een verzekering afsluiten om de burgerrechtelijke aansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid te dekken.

 8. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  11 juni '21

  Online werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis

  De meeste ziekenhuizen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!

 9. Werkgroep.jpg
  15 juni '21

  Online Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. 

 10. iso14001-1.jpg
  22 juni '21

  Online infosessie: ISO 14001 en de milieuaspectenanalyse

  Ben je werkzaam in een organisatie met een milieuzorgsysteem conform de internationale norm ISO 14001? Of denkt je organisatie erover na dit te implementeren? Eén van de eisen van dit zorgsysteem is het identificeren van de verschillende milieuaspecten binnen een organisatie. Deze gegevens kunnen gedocumenteerd worden in een milieuaspectenregister. Laat daar nu net deze infosessie over gaan. 

 11. nature-red-forest-leaves-33109.jpg
  29 juni '21

  Online infosessie: Boswetgeving

  Zie jij soms ook de bomen door het bos niet meer? Tijdens deze online infosessie gaan we dieper in op de boswetgeving, een van de onderdelen van de milieubeheerwetgeving.

  Wat is een bos? Wat moet je doen als je een boom wil kappen? En wanneer spreken we dan van ontbossing? Wanneer moet je compenseren en hoe? Op al deze vragen krijg je een antwoord van onze spreekster Liselot Ledene.

 12. Water natuur.jpg
  24 augustus '21

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km.