Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  16 november '21

  Online werkgroep externe milieucoördinatoren

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren. Deze werkgroep gaat online door via Zoom.

VMx nieuws

 1. 14 juni 2021

  VMx is en blijft een groeiende ledenvereniging gesteund door haar leden

  Zoals de wetgeving ons oplegt, organiseerde VMx ook dit voorjaar haar Algemene Ledenvergadering. Een terugblik op 2020 leerde ons dat ondanks corona, VMx heel wat mooie doelstellingen behaalde. De snelle omschakeling naar online events, zorgde ervoor dat we ook in 2020 heel wat opleidingen konden aanbieden. Wanneer mogelijk schakelden we uiteraard terug naar fysieke events. Hoewel het aantal beperkt was, bleken ze zeer waardevol. Ook het ledenaantal van VMx kende in 2020 een kleine stijging.

  Lees meer

 2. 7 juni 2021

  10 praktische tips voor meer biodiversiteit op jouw bedrijfsterrein

  Op 1 juni vond onze praktijkopleiding plaats over biodivers groenbeleid. Plaats van terreinbezoek is Vito in Mol. Bij Vito, maar ook bij de aanpalende bedrijven zoals CSK-CEN streeft men naar natuurgebiedwaardige natuur met daartussen de bedrijfsgebouwen. Het is een groot terrein met heel diverse uitzichten: heide, bos, ruderaal grasland met pionierssoorten die groeien op verstoorde grond, ruigtegrasland, struisgrasland, … Leon en Frederik van Biotoop gaven ons tijdens een rondleiding meer uitleg over de hoe en waarom in dit biodivers beheer.

  Lees meer

 3. 2 juni 2021

  Manier van bemalen als deel van de oplossing voor droogteproblematiek

  Water wordt schaarser en het wordt droger. Vlaanderen heeft de vierde laagste waterbeschikbaarheid van alle OESO-landen en doet het daarmee slechter dan Spanje of Zuid-Italië. De manier van bemalingen uitvoeren is een deel van de oplossing voor de droogte. VMx hield hierover een drukbezette infosessie.

  Lees meer