VMx-opleidingen

 1. Klimaat.jpg
  12 mei '22

  Studiedag Klimaat (i.s.m. Departement Omgeving)

  Brussel

  Het Departement Omgeving en VMx organiseren op 12 mei een studiedag voor milieucoördinatoren met focus op klimaat! 

 2. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  17 mei '22

  Online werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis

  De meeste ziekenhuizen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!

 3. Lummen en Diest opleiding landschap
  19 mei '22

  Infosessie Landschap Lummen & Diest

  Op 19 mei gaan we op stap met Misha Indeherberg in Lummen en Diest. Het wordt een positief verhaal over de aspecten rond landschap, landbouw, biodiversiteit en klimaat in relatie met bodem en water. Doelgroep voor deze wandelopleiding zijn MER-coördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit en landschap.

 4. Foto opleiding biodiversiteit
  31 mei '22

  Infosessie: Biodiversiteit in de bedrijfstuin - hoe begin je eraan?

  Onze natuur heeft enorm te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx deze basiscursus klaar staan voor jou als je eraan denkt om de eerste stappen te zetten richting een meer ecologisch en biodivers beheer van het bedrijfsterrein.

 5. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  09 juni '22

  MER-studiedag

  Gentbrugge

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2022 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen en MER-coördinatoren met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 6. Werkgroep.jpg
  14 juni '22

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. Deze keer zijn we te gast bij DOVO, De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, van Defensie in Poelkapelle.

 7. Opleiding landschap Beveren Art impression polder en Kreken
  23 juni '22

  Infosessie Landschap Beveren & Sint-Gillis-Waas

  Op 19 mei gaan we op stap met Misha Indeherberg in Beveren en Sint-Gillis-Waas. Het wordt een positief verhaal over de aspecten rond landschap, landbouw, biodiversiteit en klimaat in relatie met bodem en water. Doelgroep voor deze wandelopleiding zijn MER-coördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit en landschap.

 8. Werkgroep.jpg
  30 juni '22

  Werkgroep zelfstandige milieuprofessionals met focus op de website

  Gentbrugge

  VMx organiseert jaarlijks tweemaal een werkgroep voor zelfstandige milieuprofessionals. Deze gaat door in Gentbrugge.

 9. Water natuur.jpg
  25 augustus '22

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 10. Werkgroep ziekenhuis.jpg
  13 september '22

  Online werkgroep milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis

  De meeste ziekenhuizen zijn lid van VMx. Daarom bestaat sinds enkele jaren deze werkgroep voor milieucoördinatoren werkzaam in een ziekenhuis. Natuurlijk zijn ook milieucoördinatoren werkzaam in zorgbedrijven, jeugdverblijven, ... hierop welkom!

 11. business-deal-collaboration-colleagues-1483933.jpg
  20 september '22

  Opleiding competenties MER-coördinator: Communicatievaardigheden en krachtig communiceren - 1

  Affligem

  Sinds 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet je naast een inhoudelijke opleiding van 100 uur over basiskennis inzake MER en de verschillende disciplines ook een 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.

 12. beautiful-environment-field-570041.jpg
  27 september '22

  Infosessie De invloed van klimaat op fauna/flora

  Deze infosessie, met spreker ecoloog Herman Dierickx, gaat over de invloed van klimaat op onze natuur, onze planten en dieren.