VMx-opleidingen

 1. Landschap.jpg
  18 mei '21

  Tweedaagse opleiding landschap lezen

  Deze tweedaagse opleiding, op 18 mei en 7 december, is gericht op MER-deskundigen biodiversiteit en landschap. In het voorjaar kijken we naar de biotiek en in het najaar richten we onze aandacht op de abiotiek. Dit doen we tijdens een wandeling van 10 kilometer in Oppem-Meise.

 2. Grasland.jpg
  20 mei '21

  Online infosessie: Graslanden

  In Vlaanderen is er 260 000 hectare grasland, waarvan slechts 1,2 % ecologisch waardevol is! Al de rest is een ecologische woestijn door te veel bemesting, pesticiden en een verkeerd beheer. Willen we betere biodiversiteit in Vlaanderen dan moeten we inzetten op graslanden. Graslanden zijn de sleutelpositie!

 3. Bouwput.jpg
  28 mei '21

  Online infosessie Bemalingen

  Bij een hoge waterstand kan het bij werken noodzakelijk zijn om tijdelijk een bemaling in te zetten. Aan een bemaling zijn er echter heel wat voorwaarden gekoppeld. 

 4. Foto opleiding biodiversiteit
  01 juni '21

  Opleiding Biodivers groenbeleid - Praktijk

  Onze natuur heeft te lijden onder versnippering, verzuring, verdichting, vervuiling, verdroging, verharding, vermesting. Actie is nodig om onze biodiversiteit te ondersteunen en opnieuw te helpen floreren. Daarom heeft VMx een opleidingsprogramma klaarstaan die jou van A tot Z kan helpen naar een meer ecologisch en biodivers beheer van de bedrijfsterreinen.

 5. Communicatie.jpg
  03 juni '21

  Tweedaagse Opleiding Communicatieskills voor milieucoördinatoren en toekomstige MER-coördinatoren

  Affligem

  Startende met een concrete praktijkcase van milieucoördinatoren bekwamen we ons gedurende 2 volle dagen in communicatie én dit op maat van de milieucoördinator en de  toekomstige MER-coördinator.  

 6. close-up-court-courthouse-534204.jpg
  10 juni '21

  Online studiedag: Aansprakelijkheid milieucoördinator

  Een milieucoördinator moet een verzekering afsluiten om de burgerrechtelijke aansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid te dekken.

 7. Werkgroep.jpg
  15 juni '21

  Online Werkgroep Interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. 

 8. iso14001-1.jpg
  22 juni '21

  Online infosessie: ISO 14001 en de milieuaspectenanalyse

  Ben je werkzaam in een organisatie met een milieuzorgsysteem conform de internationale norm ISO 14001? Of denkt je organisatie erover na dit te implementeren? Eén van de eisen van dit zorgsysteem is het identificeren van de verschillende milieuaspecten binnen een organisatie. Deze gegevens kunnen gedocumenteerd worden in een milieuaspectenregister. Laat daar nu net deze infosessie over gaan. 

 9. Water natuur.jpg
  24 augustus '21

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 10. clp gevaarlijke stoffen
  07 september '21

  Online infosessie: Gevaarlijke producten in de organisatie

  Elke organisatie komt in aanraking met gevaarlijke producten. Maar, wat te doen met gevaarlijke producten vanaf het moment dat men ze wil aankopen en gebruiken binnen het bedrijf tot het moment dat ze opgenomen moeten worden in de omgevingsvergunning.

 11. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  23 september '21

  MER-studiedag

  Gent

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2021 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 12. Foto asbest.jpg
  05 oktober '21

  Basiskennis asbestinventarisatie - dag 1

  Gentbrugge

  Vanaf 2022 is de opmaak van een asbestinventaris door een erkend asbestdeskundige-inventarisatie verplicht bij verkoop van een woning of bedrijfsgebouw. Het aantal asbestinventarisattesten wordt geschat op 250.000 per jaar. OVAM zoekt hiervoor 2000 erkende asbestdeskundigen.