Over Infosessie Plantensoorten

Infosessie Plantensoorten

Terreinen zo ecologisch mogelijk inrichten maakt meer dan ooit zijn weg bij vele van onze bedrijven. In veel gevallen gaat het over het inzaaien van bloemenweiden, aanplanten van struiken en bomen, een poel graven en dergelijke. In al deze gevallen nemen planten een cruciale plaats in, want zij zijn de zichtbare basis waarop de natuur zich zal ontwikkelen. De juiste planten op de juiste plaats is dan ook een terecht adagium waar we gerust de nodige aandacht mogen aan besteden.

Dat is wat VMx wil doen met deze les waarin we een bosrand gaan bekijken waarin je deze planten in hun natuurlijke omgeving ziet, maar ook een privétuin die inmiddels acht jaar geleden is aangelegd met daarin: een oorspronkelijk maar ecologisch beheerd grasland, een doorgezaaid grasland (vertrokken van een ietwat verwaarloosd gazon), en een nieuwe bloemenweide. In de tuin gaan we zeker wroetsporen van everzwijn zien. 

De bezochte gebieden liggen in de IJsevallei, één van de zuiverste waterlopen van Vlaanderen. 

We starten deze opleiding in het Margijsbos. We spreken af om kwart na 9 en starten de opleiding om half 10. Iedereen voorziet eigen lunch. VMx voorziet voor iedereen een pakketje met drinken en tussendoortjes. De dag eindigt om 16u00.

Milieucoördinatoren, MER-coördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit ontvangen een attest permanente vorming (6u).

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 200,00
Niet-leden € 300,00

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan je gebruik maken van 20 tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van jouw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geef je de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. Je vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug. 

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Als je gebruik maakt van een PO-nummer moet dit gericht zijn aan:
2Mpact nv
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge
BE 0472 134 137