Over Online Studiedag Symbioseplatform en update sorteerverplichtingen voor bedrijven

Online Studiedag Symbioseplatform en update sorteerverplichtingen voor bedrijven

Symbiose: Vlaamse bedrijven wisselen reststromen uit

Bij industriële symbiose wisselen bedrijven nevenstromen met elkaar uit. Op het Symbioseplatform ontmoeten vragers en aanbieders van materialen elkaar. Een ervaren symbioseteam helpt om de juiste contacten te leggen, samen met kennis- en onderzoekscentra.

De OVAM ondersteunt het symbioseplatform, omdat symbiose leidt tot gesloten materiaalkringlopen. Zo verminder je de hoeveelheid bedrijfsafval en valoriseren we waardevolle reststromen.

Hoe werkt het?

Op het platform vind je een databank aan vragen en aanbiedingen. Je kan daarin materialen opzoeken. Denk aan reststromen, recyclaten of alternatieve grondstoffen die je in jouw bedrijf kan inzetten. Of je kan nagaan welke bedrijven op zoek zijn naar een materiaal dat in jouw bedrijf als reststroom vrijkomt.

Hebt je interesse in een bepaalde vraag of aanbod? Dan kan je op het platform contact opnemen met het bedrijf waarmee je een samenwerking wil starten. Zonder enige verplichting. De aanbieder of vrager van dat materiaal kiest zelf wanneer het zijn identiteit en detailinformatie deelt.

Ondernemingen bepalen de details van een symbiose-overeenkomst volledig autonoom. Ook de financiële component.

Meer weten? Schrijf je in voor deze toelichting. Na de toelichting over het symbioseplatform krijg je nog een update over de nieuwe sorteerverplichtingen voor bedrijven.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13u45 – 14u00: Onthaal, welkom en inleiding (Bert Leysen, Sylvie Baert, VMx)
  • 14u00 – 15u00: Symbioseplatform (Yannick Dylst)
  • 15u00 – 15u15: Pauze
  • 15u15 – 16u40: Nieuwe sorteerverplichtingen voor bedrijven (Tom Creten, OVAM)

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis voor VMx-leden (mits inschrijving) Gratis

Deel met anderen