Over Opleiding Gebruik en onderhoud koolwaterstofafscheiders

Opleiding Gebruik en onderhoud koolwaterstofafscheiders

Een koolwaterstofafscheider, KWS-afscheider, of ook wel olie- of benzineafscheider genoemd speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van afvoerwaters en het vermijden van verontreiniging. De KWS-afscheider verhindert en vermindert de hoeveelheid koolwaterstoffen in oppervlaktewaters en riolering. De afscheiders worden dus gebruikt om water belast met koolwaterstoffen te zuiveren. Concrete voorbeelden van plaatsen waar er een risico bestaat op vermenging van regenwater met KWS zijn: parkings, benzinestations, wegencomplexen, opslag van schroot, wasplaatsen voor rijdend materieel, …

De opleiding start met een theoretisch gedeelte over het doel, de eigenschappen en de diverse types van koolwaterstofafscheiders, een overzicht van de diverse onderdelen zoals de coalescentiefilter, de vlotterafsluiter en de detectiesondes. Ook het wettelijk kader, de regels voor periodiek onderhoud en nazicht en in gebruikname (na ruiming) en tips & tricks komen aan bod. We sluiten de sessie praktisch af met een rondgang op de locatie om direct te kijken naar een aantal koolwaterstofafscheiders. 

Programma:

  • 09u30 - 10u00: Onthaal
  • 10u00 - 12u00: Theorie
  • 12u00 - 13u00: Lunch
  • 13u00 - 15u00: Praktijk

Spreker: Maarten Vanbuel, ALMEVAN

Locatie: Defensie, Peutie

Na deelname ontvangen milieucoördinatoren een attest permanente vorming (4u).

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 200,00
Niet-leden € 300,00

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan je gebruik maken van 20 tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van jouw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geef je de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. Je vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug. 

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Als je gebruik maakt van een PO-nummer moet dit gericht zijn aan:
2Mpact nv
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge
BE 0472 134 137