Over Basisopleiding milieu(wetgeving)

Basisopleiding milieu(wetgeving)

Sinds 1996 werden vele bedrijven verplicht om een milieucoördinator aan te stellen. Deze milieucoördinator moet een erkende cursus volgen van 150 of 250 uur. Voor de bedrijven die niet verplicht zijn om te werken met een milieucoördinator A of B is het toch nuttig om iemand in dienst te hebben met een basiskennis over milieu. 

Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie. Hierdoor worden hiervoor geen attesten permanente vorming uitgereikt.

Het programma ziet er als volgt uit:

08u30 – 09u00: Ontvangst

09u00 – 12u00:

  • Milieurecht en milieuwetgeving voor Dummies.
  • Omgevingsvergunning: Wat is dat en hoe moet ik dat lezen? Wat moet ik doen? Bij welke overheid kan ik terecht?

12u00 – 13u00: Broodjeslunch 

13u00 – 16u00:

    • Een (klein) lichtje gaat branden bij: afval, airco’s, stookinstallaties, opslag gevaarlijke stoffen, afvalwater en waterheffing, bodemcalamiteit, verpakkingsafval en –aangiftes.
    • Als er dan toch iets verkeerd loopt: Handhaving en de gevolgen.

Sprekers: Bert Peccue en Nicole Otten

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnemer € 350,00

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan je gebruik maken van 20 tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van jouw specifieke bedrijfssituatie via de KMO-portefeuille. Op de online registratiemodule van de KMO-portefeuille geef je de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. Je vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug. 

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Als je gebruik maakt van een PO-nummer moet dit gericht zijn aan:
2Mpact nv
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge
BE 0472 134 137