Eerste VMx Plus Antwerpen-Limburg is een feit

9 juli 2020
by Sylvie Baert

Het eerste VMx lerende netwerk, VMx Plus, voor de provincies Antwerpen-Limburg gaat van start eind 2020. De brainstormsessie gaat dit jaar nog door, het inhoudelijk deel vindt plaats in 2021.

We richten ons op een 5-tal bijeenkomsten van een drietal uur (de locatie wordt later bepaald). De deelnameprijs bedraagt 650 euro (excl. btw). KMO-portefeuille is mogelijk.

Deze eerste VMx Plus gaat door boven Antwerpen, en is bedoeld voor milieucoördinatoren uit de provincies Limburg en Antwerpen. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap. Voorinschrijven kan nu reeds via sylvie@vmx.be. Vanaf september gaan de inschrijvingen echt van start via de website. 

Lees hier alles over onze lerende netwerken!

De exacte invulling van het traject bepaal je zelf met je groep tijdens de startsessie, een verkennend gesprek, een brainstormsessie. Deze sessie zal doorgaan eind 2020. Het lerend netwerk zelf, het traject (en dus ook de uren permanente vorming) vinden plaats in 2021. We werken samen aan één onderwerp zoals bijvoorbeeld ‘biodiversiteit op het bedrijfsterrein verhogen’, samenwerken naar een nullozerstatuut, een sensibiliseringscampagne, non-conformiteiten wegwerken, verlagen van de CO2-uitstoot, … of we kiezen ervoor om te werken naar een ‘eindpunt’: een sjabloon, nota, leidraad of document. Het is eveneens mogelijk om gedurende de bijeenkomsten telkens een ander onderwerp te bespreken. Ervaringsuitwisseling of kennisdeling rond een specifiek onderwerp, focus op eigen ervaringen of een spreker uitnodigen om wat meer duiding te geven… alle pistes zijn mogelijk: jij zit mee aan het stuur.

Er wordt van jou verwacht dat je kennis deelt, actief meewerkt, input geeft en tijdens deze overlegmomenten werkt aan eigen werk. Je kiest wanneer we deze momenten inplannen. Voor jou hebben onze lerende netwerken alleen maar voordelen. Maar ook onze VMx leden willen we hiermee verder inspireren en VMx als organisatie wordt naar een hoger niveau getild.  Extra voordeel: voor je deelname ontvang je een attest permanente vorming.