VMx Plus

8 juli 2020
by Sylvie Baert

Werk je alleen als milieucoördinator en vraag je je af hoe collega’s-milieucoördinatoren bepaalde zaken aanpakken? Worstel je al eens met een complex dossier en wil je een tweede mening of oplossing? Wil je mee zijn met de nieuwste regelgeving? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld, bodem, afval, energie, …? Sta je te popelen om je ervaringen te delen en die van anderen te horen? Wil je anderen inspireren of geïnspireerd worden? Ja? Dan pas jij perfect in onze nieuwe interactieve lerende netwerken van VMx Plus! Samen met een 20-tal collega's (uit je ruime omgeving Antwerpen-Limburg, eventueel met gemeenschappelijke vragen/problemen) verbreed je je kennis en zoek je praktijkgerichte oplossingen.

 

De exacte invulling van het traject bepaal je zelf met je groep tijdens de startsessie, een verkennend gesprek, een brainstormsessie. Deze sessie zal doorgaan eind 2020. Het lerend netwerk zelf, het traject (en dus ook de uren permanente vorming) vinden plaats in 2021. We werken samen aan één onderwerp zoals bijvoorbeeld ‘biodiversiteit op het bedrijfsterrein verhogen’, samenwerken naar een nullozerstatuut, een sensibiliseringscampagne, non-conformiteiten wegwerken, verlagen van de CO2-uitstoot, … of we kiezen ervoor om te werken naar een ‘eindpunt’: een sjabloon, nota, leidraad of document. Het is eveneens mogelijk om gedurende de bijeenkomsten telkens een ander onderwerp te bespreken. Ervaringsuitwisseling of kennisdeling rond een specifiek onderwerp, focus op eigen ervaringen of een spreker uitnodigen om wat meer duiding te geven… alle pistes zijn mogelijk: jij zit mee aan het stuur.

 

Er wordt van jou verwacht dat je kennis deelt, actief meewerkt, input geeft en tijdens deze overlegmomenten werkt aan eigen werk. Je kiest wanneer we deze momenten inplannen. Voor jou hebben onze lerende netwerken alleen maar voordelen. Maar ook onze VMx leden willen we hiermee verder inspireren en VMx als organisatie wordt naar een hoger niveau getild.  Extra voordeel: voor je deelname ontvang je een attest permanente vorming.

 

We richten ons op een 5-tal bijeenkomsten van een drietal uur (de locatie wordt later bepaald, bijvoorbeeld een beurtsysteem bij enkele deelnemers). De deelnameprijs bedraagt 650 euro (excl. btw). KMO-portefeuille is mogelijk.

Deze eerste VMx Plus gaat door boven Antwerpen, en is bedoeld voor milieucoördinatoren uit de provincies Limburg en Antwerpen. De plaatsen zijn beperkt, dus je snel inschrijven is de boodschap. Voorinschrijven kan nu reeds via sylvie@vmx.be en vanaf september gaan de inschrijvingen echt van start via de website.