Over Online studiedag Overzicht milieuadministratie en voorjaarsverplichtingen

Online studiedag Overzicht milieuadministratie en voorjaarsverplichtingen

Uit elke milieureglementering (VLAREM, VLAREMA, VLAREBO, VLAREL, ISA, …) komen zelfcontroleverplichtingen. Die verplichtingen kunnen ingedeeld worden per milieucompartiment: vergunningen, afvalwater, grondwater, bodem, afval, verpakkingen, lucht, energie, …  Daarnaast kan ook de frequentie variëren afhankelijk van type bedrijf of installatie.  

In deze toelichting zal een methodiek gedemonstreerd worden om jouw milieuadministratie bij te houden en op te volgen. Daartoe zal een overzicht gegeven worden van de administratieve verplichtingen en de meet- en keuringsverplichtingen die voortvloeien uit de toepasselijke reglementering. Deze verplichtingen worden gestructureerd samengevat in een algemene kalender Administratie, Metingen en Keuringen. Deze algemene kalenders kunnen dan elk jaar gebruikt worden als basis om een Werkkalender voor het volgende jaar op te stellen.

Ook wordt een overgezicht gegeven van de administratieve voorjaarsverplichtingen die een milieucoördinator jaarlijks moet uitvoeren. 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13u45 – 14u00: Onthaal, welkom en inleiding (VMx)
  • 14u00 – 15u00: Overzicht milieuadministratie (Luc Vandekerkhove, THEA Milieuadvies)
  • 15u00 – 15u15: Pauze
  • 15u15 – 16u15: Overzicht voorjaarsverplichtingen milieucoördinator (Luc Vandekerkhove, THEA Milieuadvies)

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis voor VMx-leden (mits inschrijving) Gratis
Niet-leden € 100,00

Deel met anderen