Over Online infosessie: de voortoets in de praktijk

Online infosessie: de voortoets in de praktijk

De voortoets is de afweging of een passende beoordeling al dan niet moet worden opgemaakt. Tijdens dat proces wordt nagegaan of een risico bestaat op een betekenisvolle aantasting van de natuurlijke kenmerken van een speciale beschermingszone. Het uitvoeren van een voortoets is dus niet hetzelfde als het uitvoeren van een passende beoordeling. De voortoets is ook de naam van een online-toepassing die hierbij helpt: www.voortoets.be.

De voortoets lijkt soms een banaal document maar dat is het zeker niet. Van dit document kan het al dan niet slagen van een omgevingsvergunningsaanvraag afhangen. Tijdens deze infosessie wordt antwoord gegeven op de volgende vragen: Wat wordt hieromtrent verwacht van de exploitant ikv de omgevingsvergunning? Waarom wordt dit gevraagd? Hoe moet je dit document invullen? Waar moet je rekening mee houden, …?

Het programma ziet er als volgt uit:

09u45 – 10u00: Onthaal, welkom, inleiding (VMx)
10u00 – 12u00: De voortoets in de praktijk (Peter Claus, Corridor)
12u00 – 12u15: Q&A en afronding

Milieucoördinatoren en MER-deskundigen biodiversiteit ontvangen na deelname een attest permanente vorming van 2 uur.

Prijzen

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor VMx vzw. Voor deze opleiding kan je gebruik maken van 20 tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van jouw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille. Op de online registratiemodule van de KMO-portefeuille geef je de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. Je vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug. 

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Als je gebruik maakt van een PO-nummer moet dit gericht zijn aan:
2Mpact nv
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge
BE 0472 134 137

Deel met anderen