Competente MER-coördinator

2 mei 2024
by Sylvie Baert

Wil je een competente MER-coördinator worden? Naast basiskennis vereist dit een breed scala aan competenties, waaronder communicatieve en redactionele vaardigheden, het vermogen om krachtig te communiceren, leiderschap en coaching, samenwerking, en de kunst van plannen en organiseren.

In deze meerdaagse opleiding worden deze vaardigheden bijgebracht. De eerste vijf dagen worden geleid door trainer Lieve Vander Linden van Deep LeVeL Teams, waarbij we dieper ingaan op communicatie, leiderschap, coaching, samenwerking en organisatie. Op de laatste dag, verzorgd door Farida Barki van Wablieft, focussen we op redactionele vaardigheden. 

Je hebt de mogelijkheid om je in te schrijven voor afzonderlijke dagen, maar we raden aan om de volledige opleiding te volgen. Het fundament wordt gelegd tijdens de eerste dag over communicatieve vaardigheden en krachtig communiceren, waarna elke volgende dag hierop voortbouwt en de eerder geleerde concepten toepast.

Het programma is als volgt:

- 11 september 2025: Communicatieve vaardigheden en krachtig communiceren
- 25 september 2025: Leiderschap
- 9 oktober 2025: Coaching
- 23 oktober 2025: Samenwerken
- 6 november 2025: Plannen en organiseren
- 20 november 2025: Redactionele vaardigheden

Deze opleiding belooft een blijvende impact op je professionele leven te hebben. Bovendien kun je na afronding ervan jouw erkenning als MER-coördinator aanvragen, mits je voldoet aan de gestelde voorwaarden. Wees er snel bij en deel deze kans ook met geïnteresseerde collega's.

Hoewel deze uren enkel meetellen voor toekomstige MER-coördinatoren, is deze opleiding ook uiterst waardevol voor andere milieuprofessionals.

Als lid van VMx betaal je voor een opleidingsdag 350 euro (excl. BTW). Niet-leden betalen 500 euro (excl. BTW) per dag. Alle opleidingsdagen komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille, waarmee je een korting van 20% tot 30% kunt krijgen.