Website als uithangbord voor de zelfstandige milieuprofessional

5 juli 2022
by Sylvie Baert

Dat je uitblinkt in je job als milieuprofessional geloven we vrij, maar straalt je website dat ook uit? Tijdens de werkgroep voor zelfstandige milieuprofessionals stonden we daarbij stil.

 

In kleine groep gingen we dieper in op de websites van de aanwezigen, onder begeleiding van Ruben Baestaens van Are Agency en Simba Service.

Je website dient als visitekaartje en geeft in sommige gevallen extra informatie. De website moet vertrouwen, deskundigheid en expertise uitstralen. De homepagina moet een overzicht geven en maakt op enkele seconden duidelijk welke diensten er worden aangeboden. De homepagina is er voor nieuwe klanten of om een doorstroom te generen naar de rest van de website

In de praktijk heeft niet iedereen een website of is deze verouderd en vrij basic. Wil je met je website iets bereiken? Dan moet je website zowel esthetisch als technisch in orde zijn.

 

Enkele tips:

  • Bepaal wie je doelgroep is en welke informatie die nodig heeft.
  • Vat op de homepagina samen wie je bent en wat je doet.
  • Stel je Favicons in! Een favicon is eigenlijk niets meer dan een icoontje/embleem voor jouw website. Dit icoon wordt bovenin de browser getoond, op ieder tabblad waarin jouw site geopend is.
  • Zorg ervoor dat je website beveiligd is. Een (Secure Sockets Layer) SSL-certificaat versleutelt de communicatie tussen een browser en webserver. Het SSL-encryptieprotocol biedt twee belangrijke beveiligingsvoordelen. Ten eerste wordt de authenticiteit van websites gecontroleerd. Daarnaast versleutelt SSL het dataverkeer tussen de webserver en de browser, wat resulteert in een veiligere omgeving voor gebruikers. Websites met een SSL-certificaat worden weergegeven in de adresbalk van je browser met een slotje en HTTPS.
  • Zorg dat je website ook een mobiele versie heeft en mooi wordt weergegeven op een tablet of smartphone.
  • Je kan je website laten screenen door vb. Light house, Semrush of Google search console. Je website wordt dan volledig gescand en je krijgt op het einde een bepaalde score. Zo weet je waarop je verder moet werken.
  • Wettelijk verplicht moet er op je website een Privacy policy staan en een cookiemelding waarin expliciet goedkeuring wordt gevraagd aan de websitebezoeker.

 

Met deze tips zou je een betere ranking moeten krijgen op Google en dus rapper moeten gevonden worden door (potentiële) klanten.

Foto door Designecologist: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/silver-imac-collage-foto-s-weergeven-1779487/