Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

25 jaar VMx - een terugblik

Lees meer

 

VMx opleidingen

 1. hernieuwbare energie.jpg
  01 oktober '24

  Infosessie Energiewetgeving

  Aalst

  Het voorbije jaar konden we de vele wijzigingen inzake energieregelgeving amper bijhouden. Er wordt verwacht dat bedrijven extra inspanningen leveren om de gezamenlijke (Europese) klimaatdoelstellingen te behalen en de CO2-uitstoot te reduceren. 

 2. Klimaat.jpg
  03 oktober '24

  Studiedag CSRD en EMAS (i.s.m. Departement Omgeving)

  Brussel

  Jaarlijks wordt een EMAS-dag georganiseerd door het Departement Omgeving. In 2024 focust deze studiedag niet alleen op EMAS, maar ook op CSRD. Hiervoor slaan het Departement Omgeving en VMx de handen in elkaar. Deze studiedag is zeker en vast ook nuttig als je bedrijf niet deelneemt aan EMAS.

 3. Werkgroep.jpg
  14 november '24

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren + bedrijfsbezoek Demival

  Deinze

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor interne milieucoördinatoren en vindt plaats bij maatwerkbedrijf Demival in Deinze. 

VMx nieuws

 1. 29 november 2023

  Raad voor Vergunningsbetwistingen bevoegd voor vernietigingsberoep tegen afkeuring project-MER

  Artikel 105, §1 Omgevingsvergunningsdecreet bepaalt op limitatieve wijze tegen welke beslissingen een vernietigings- en/of schorsingsprocedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen kan worden opgestart. Hoewel de bewoordingen van dit artikel op het eerste zicht duidelijk lijken te zijn, hebben ze in het verleden reeds aanleiding gegeven tot discussie. Recent werd de Raad voor Vergunningsbetwistingen geconfronteerd met een dergelijke discussie.

  Lees meer

 2. 24 november 2023

  Wist je dat de Europese Commissie bezig is met het herzien van de Europese reglementering rond verpakkingen en verpakkingsafval?

  Op 30 november 2022 heeft de Europese Commissie een voorstel voorgelegd van een nieuwe “Verordening Verpakkingen en Verpakkingsafval” ter vervanging van de bestaande richtlijn.

  Lees meer

 3. 8 november 2023

  Concreet aan de slag met CSRD

  Begin november vond de werkgroep plaats voor duurzaamheidscoördinatoren oftewel milieuprofessionals die ook verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid binnen de organisaties waar ze werkzaam zijn. En werkgroep werd hier wel letterlijk verstaan, want het is toch wel zwoegen als het op CSRD aankomt.

  Lees meer