Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

25 jaar VMx - een terugblik

Lees meer

 

VMx opleidingen

 1. Award.jpg
  28 november '24

  Awarduitreiking 'Beste eindwerk milieucoördinator A en B', 'Meest verdienstelijke milieuprofessional', jobbeurs en netwerkavond

  Gentbrugge

  Op 28 november 2024 zetten we enkele actoren binnen de milieusector in de bloemetjes, maken we tijd om te netwerken en te klinken en laten we pas afgestudeerden kennis maken met werkgevers binnen de milieusector.

VMx nieuws

 1. 29 november 2023

  Raad voor Vergunningsbetwistingen bevoegd voor vernietigingsberoep tegen afkeuring project-MER

  Artikel 105, §1 Omgevingsvergunningsdecreet bepaalt op limitatieve wijze tegen welke beslissingen een vernietigings- en/of schorsingsprocedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen kan worden opgestart. Hoewel de bewoordingen van dit artikel op het eerste zicht duidelijk lijken te zijn, hebben ze in het verleden reeds aanleiding gegeven tot discussie. Recent werd de Raad voor Vergunningsbetwistingen geconfronteerd met een dergelijke discussie.

  Lees meer

 2. 24 november 2023

  Wist je dat de Europese Commissie bezig is met het herzien van de Europese reglementering rond verpakkingen en verpakkingsafval?

  Op 30 november 2022 heeft de Europese Commissie een voorstel voorgelegd van een nieuwe “Verordening Verpakkingen en Verpakkingsafval” ter vervanging van de bestaande richtlijn.

  Lees meer

 3. 8 november 2023

  Concreet aan de slag met CSRD

  Begin november vond de werkgroep plaats voor duurzaamheidscoördinatoren oftewel milieuprofessionals die ook verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid binnen de organisaties waar ze werkzaam zijn. En werkgroep werd hier wel letterlijk verstaan, want het is toch wel zwoegen als het op CSRD aankomt.

  Lees meer