Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  26 oktober '21

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren met bedrijfsbezoek bij Barco

  VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Deze werkgroep wordt georganiseerd voor interne milieucoördinatoren. Deze keer zijn we te gast bij Barco. Barco is een internationaal beursgenoteerd Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk. Het bedrijf ontwikkelt en produceert displaytechnologie en collaboratie oplossingen voor verschillende markten zoals entertainment, enterprise en healthcare.

 2. kranen
  09 november '21

  Infosessie Legionella

  Legionella pneumophila is de bacterie die verantwoordelijk is voor de veteranenziekte. Ze groeit in stilstaand water met een temperatuur tussen de 20 en 50 °C. Dit is nu net ook de temperatuur van veel warmwatersystemen voor menselijk gebruik zoals waterleidingen, zwembaden,... Legionella is een vrij agressieve bacterie die zich via waterdruppeltjes en verneveling verspreid en die via die weg in onze longen terechtkomt. Daar veroorzaakt ze zware longontstekingen. Verschillende omstandigheden zoals stilstaand water, biofilmvorming, aanwezigheid van micro-organismen,… bevorderen de groei van legionellabacteriën. 

VMx nieuws

 1. 11 mei 2021

  Honingbijen houden op je bedrijfsterrein?

  Weetje uit onze VMx-werkgroep voor interne milieucoördinatoren: het houden van bijenkasten op bedrijfsterreinen is geen ecologische keuze.

  Lees meer

 2. 11 mei 2021

  Wijziging energetische keuring airco's en verwarmingsaudit stookinstallaties

  Op de werkgroep voor interne milieucoördinatoren wordt veel besproken! Zo gingen we dieper in op het besluit van de Vlaamse regering (8 januari 2021) tot wijziging van diverse besluiten over leefmilieu betreffende de energieprestatie van gebouwen en energie-efficiëntie. Concreet gaat dit over een wijziging van de keuringsfrequentie van de energetische keuring (om de 5 jaar) van airco’s en het toepassingsgebied van de verwarmingsaudit. Dit besluit is op 25 februari 2021 in het Belgisch Staatsblad verschenen en ging in voege op 7 maart 2021. Het ministerieel besluit van 10 februari 2011 tot vastlegging van de frequentie en de elementen van de keuring van airconditioningsystemen met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW in gebouwen

  Lees meer

 3. 7 mei 2021

  VLAREM-trein 2019

  De Vlaamse Regering heeft op 30 april de VLAREM-trein 2019 een eerste maal principieel goedgekeurd. 

  Lees meer