Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. SDG's
  01 december '22

  Opleiding Duurzaamheid

  Gentbrugge

  Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Ook als milieucoördinator heb je hierin een verantworodelijkheid te dragen. 

 2. architecture-buildings-evening-411472.jpg
  15 december '22

  Infosessie Ruimtelijke ordening en stedenbouw voor de milieucoördinator

  Gentbrugge

  De grens tussen ruimtelijke ordening en milieu vervaagt sinds de invoering van de omgevingsvergunning. Milieucoördinatoren worden steeds meer geconfronteerd met aspecten van ruimtelijke ordening.

VMx nieuws

 1. 5 juli 2022

  Website als uithangbord voor de zelfstandige milieuprofessional

  Dat je uitblinkt in je job als milieuprofessional geloven we vrij, maar straalt je website dat ook uit? Tijdens de werkgroep voor zelfstandige milieuprofessionals stonden we daar bij stil.

  Lees meer

 2. 20 juni 2022

  MER-studiedag 2022

  Op 9 juni vond opnieuw de jaarlijkse MER-studiedag plaats. Met 4 zalen, 15 sprekers en 80 MER-deskundigen spreken we misschien beter van een MER-congres.

  Lees meer

 3. 19 juni 2022

  Asbestattest verplicht vanaf 23 november 2022

  De Vlaamse Regering wil zo snel mogelijk al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen en woningen, gebouwd voor 2001 in kaart brengen. Door asbest in slechte staat op te sporen en te verwijderen wil de Vlaamse Regering Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig maken.

  Lees meer