Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. wetgeving.jpg
  16 juni '20

  Online studiedag Update van het milieugerelateerde omgevingsrecht

  Hoog tijd dus voor een korte update van alle recente wijzigingen binnen het aloude ‘milieurecht’.

 2. Taart.jpg
  25 juni '20

  Online kennismakingsmoment nieuwe leden

  Wanneer je lid wordt van VMx word je deel van de VMx-familie. Daarom nodigen wij alle (nieuwe en potentiële) leden die vragen hebben over de werking van VMx uit voor een online kennismakingsmomentje: de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en onze werking! Maar uiteraard zijn alle leden met vragen van harte welkom.

 3. air-pollution-carbon-company-257775.jpg
  29 juni '20

  Online infosessie luchtmetingen

  Voor milieucoördinatoren en andere geïnteresseerde milieuprofessionals organiseert VMx een infosessie over luchtmetingen. Deze infosessie gaat online door en duurt 2 uur. 

VMx nieuws

 1. 27 mei 2020

  Aanpassingen Omgevingsloket

  In deze bijzondere tijd kunnen dankzij het Omgevingsloket nog altijd omgevingsvergunningsaanvragen ingediend en behandeld worden. Regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld waardoor het indienen van de aanvragen gemakkelijker wordt. 
   

  Lees meer

 2. 14 mei 2020

  Aanpak wateroverlast en droogte door slim en bewust om te gaan met regenwater.

  Raar maar waar: België behoort tot de landen met de laagste waterbeschikbaarheid per inwoner. Er werd bovendien vastgesteld dat er op veel plaatsen overstromingsgevaar is in Vlaanderen, maar ook risico op droogte en dus een tekort aan water.

  Lees meer

 3. 13 mei 2020

  De gevolgen van Covid-19 voor de bedrijven en de milieuprofessionals

  Gevolgen zijn sectorafhankelijk

  De gevolgen van de COVID-19 crisis voor het takenpakket van de milieucoördinator zijn sterk afhankelijk van de sector waarin zijn werkgever(s) werkzaam zijn.

  Lees meer