MER-studiedag 2021

29 september 2021
by Sylvie Baert

Ja! We mochten weer! Na 2 jaar vond eindelijk onze MER-studiedag opnieuw plaats! Naast een plenaire sessie door Annelies Hoebeeck die een algemene update gaf over de afgelopen 2 jaar en blik op de toekomst stonden er ook 9 inhoudelijke sessies op het programma verspreid over de verschillende MER-disciplines: bodem, geluid, geur, grondwater, landschap, lucht, mens-gezondheid, mobiliteit, … Er was ook ruim tijd voorzien om te netwerken, bij te praten, kennis te maken, … want na al die tijd hadden we veel te bespreken samen. En dat werd zeker gedaan, met een koffiekoekje, broodje, hapje en drankjes in de hand. De sfeer zat alleszins goed!

Tijdens de inleiding werd door VMx een oproep gedaan naar alle MER-deskundigen om het instrument MER terug in een beter daglicht te krijgen met een positievere perceptie. Dit moeten we samen doen want MER is een belangrijk en relevant instrument die de negatieve milieugevolgen van een plan of project in kaart moeten brengen en bijgevolg kan vermijden door het plan of project bij te sturen. MER verdient de nodige erkenning en waardering. Laten we hier samen werk van maken.