Generieke gids om de verspreiding van Covid-19 op het werk tegen te gaan

4 mei 2020
by Sylvie Baert

Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, nam de federale overheid midden maart 2020 een aantal maatregelen die een beperking van de economische activiteit inhielden. Iedereen die kon moest vanaf dan thuis werken of eventueel tijdelijk niet meer werken – door tijdelijke werkloosheid.

Na de soft lockdown van midden maart 2020 kondigde de federale overheid eind april de versoepeling van een aantal maatregelen aan, mits het toepassen van een aantal preventieve maatregelen. Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten werd een generieke gids uitgewerkt.

Deze gids reikt een kader met maatregelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten opnieuw kunnen worden opgestart in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden, zodat een nieuwe piek van coronagevallen kan worden vermeden.

Deze gids biedt tegelijk ook ondersteuning aan ondernemingen en/of sectoren die geen onderbreking van hun activiteiten hebben gekend. Deze hebben uiteraard al de nodige maatregelen genomen om de continuïteit van hun activiteiten te kunnen verzekeren tijdens de periode van lockdown. Zij kunnen de reeds genomen maatregelen aftoetsen aan de maatregelen in de gids die op dat vlak dus een inspiratiebron kunnen zijn.