Home

VMx opleidingen

 1. abandoned-building-architecture-blue-sky-783966.jpg
  21 January '20

  Kennismaking sloopdeskundigen

  Gentbrugge

  VMx organiseert een kennismakingsmoment op dinsdag 21 januari bij De Punt in Gentbrugge voor sloopdeskundigen (deskundigen die sloopopvolgingsplannen opmaken). 

 2. faucet-running-water-steel-861414.jpg
  23 January '20

  Studiedag Afvalwaterheffingen (ism VMM)

  Aalst

  Net zoals de vorige jaren organiseren VMM en VMx opnieuw een studiedag over afvalwaterheffngen. Op vraag van én voor de milieucoordinatoren wordt daarom deze studiedag opnieuw ingericht. 

 3. Werkgroep.jpg
  04 February '20

  Werkgroep Externe milieucoördinatoren

  Wevelgem

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren. Deze vindt plaats in bedrijvencentrum Regio Kortrijk in Wevelgem.

VMx nieuws

 1. January 14, 2020

  Wat verandert in milieuwetgeving vanaf 1 januari 2020?

  Hieronder brengen we een overzicht van enkele relevante wijzigingen in milieuwetgeving die in werking treden vanaf 1 januari 2020 of later in de loop van 2020. De wijzigingen staan geordend volgens de datum waarop ze in werking treden.

  Lees meer

 2. January 9, 2020

  We wensen je een geweldig 2020

  Dat dit nieuwe jaar er eentje mag worden waarin jij en degene die je liefhebt gezond en gelukkig zijn. Een jaar waarin je kan groeien dankzij warme ontmoetingen, nieuwe inzichten, kansen en nog zoveel meer.

  Lees meer

 3. December 12, 2019

  Enkele zaken die ons opvallen in de beleidsnota van Zuhal Demir, de minister van omgeving

  In 2020 wordt de werking van het omgevingsvergunningsdecreet geëvalueerd. De Vlaamse en provinciale lijst en de indelingslijst IIOA’s worden aangepast zodat projecten door de meest aangewezen overheid kunnen beoordeeld worden. Zo wordt de bevoegdheid voor het plaatsen van windmolens bij de lokale overheden gelegd.

  Lees meer