Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. coaching.jpg
  01 oktober '19

  Opleiding competenties MER-coördinator dag 4: Coaching

  Gentbrugge

  Vanaf 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet men 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.

 2. architecture-buildings-evening-411472.jpg
  03 oktober '19

  Studiedag Ruimte

  Leuven

  Vorig jaar organiseerden we een studiedag over de financieel-economische kennis van de milieucoördinator in Brussel, samen met het Departement Omgeving. Dit jaar werken we opnieuw een studiedag uit met als centraal onderwerp 'Ruimte'. Deze studiedag wordt georganiseerd voor milieucoördinatoren en architecten.

 3. Werkgroep.jpg
  08 oktober '19

  Werkgroep Externe milieucoördinatoren + Bedrijfsbezoek Drukkerij Van der Poorten

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen voor externe milieucoördinatoren. Deze keer koppelen we er als extraatje een bedrijfsbezoek aan bij een klimaatneutrale drukkerij! 

VMx nieuws

 1. 10 juli 2019

  De eerste masterclass milieumanagement was een succes

  VMx en CSR Campus organiseerden voor het eerst samen een vijfdaagse opleiding. In 5 dagen en 30 uur vorming werden de deelnemers ondergedompeld in een bad milieumanagement.

  Lees meer

 2. 27 juni 2019

  Het eerste rapport is er

  Hoewel de omgevingsvergunning al in februari 2017 voor de provincies van start ging, kenden we dat jaar nog een piek aan milieuvergunningen. Het jaar 2018 is daarom in feite het eerste effectieve jaar van de omgevingsvergunning.

  Lees meer

 3. 24 juni 2019

  PV voor milieuschending steeds vaker bestuurlijk beboet

  De voorbije 10 jaar heeft de gewestelijke beboetingsentiteit van het Vlaams Departement Omgeving bijna 13.000 bestuurlijke boetes opgelegd voor milieuschendingen, goed voor een totaal bedrag van 13 miljoen euro.

  Lees meer