Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. Water natuur.jpg
  20 augustus '20

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 2. nature-red-forest-leaves-33109.jpg
  27 augustus '20

  Infosessie Natuurbeheer in de praktijk

  Zemst

  We vinden natuur en groen allemaal heel belangrijk. Maar hoe ga je daarmee om in de praktijk? Wat houdt natuurbeheer precies in? Om dit te zien trekken we onze laarzen of wandelschoenen aan en gaan we na het theoriegedeelte over naar de praktijk, de natuur in.

 3. Plastic.jpg
  17 september '20

  Studiedag Een circulaire toekomst mét of zonder kunststoffen?

  Herentals

  Net zoals vorig jaar organiseren we ook dit jaar opnieuw 5 studiedagen gratis voor de leden, verspreid in het Vlaams gewest. Deze vindt plaats in Herentals, provincie Antwerpen.

VMx nieuws

 1. 27 mei 2020

  Aanpassingen Omgevingsloket

  In deze bijzondere tijd kunnen dankzij het Omgevingsloket nog altijd omgevingsvergunningsaanvragen ingediend en behandeld worden. Regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld waardoor het indienen van de aanvragen gemakkelijker wordt. 
   

  Lees meer

 2. 14 mei 2020

  Aanpak wateroverlast en droogte door slim en bewust om te gaan met regenwater.

  Raar maar waar: België behoort tot de landen met de laagste waterbeschikbaarheid per inwoner. Er werd bovendien vastgesteld dat er op veel plaatsen overstromingsgevaar is in Vlaanderen, maar ook risico op droogte en dus een tekort aan water.

  Lees meer

 3. 13 mei 2020

  De gevolgen van Covid-19 voor de bedrijven en de milieuprofessionals

  Gevolgen zijn sectorafhankelijk

  De gevolgen van de COVID-19 crisis voor het takenpakket van de milieucoördinator zijn sterk afhankelijk van de sector waarin zijn werkgever(s) werkzaam zijn.

  Lees meer