Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. Werkgroep.jpg
  22 oktober '19

  Werkgroep Interne milieucoördinatoren + bedrijfsbezoek Zoo (verplaatst)

  Elk jaar vinden 2 werkgroepen plaats voor interne milieucoördinatoren. Na de werkgroep en een broodjeslunch gaan we samen achter de schermen in de Zoo. 

 2. body-clean-clear-66346.jpg
  24 oktober '19

  Aquarama - Inhoudelijke sessies VMx-Watercircle.be

  Leuven

  Net zoals de voorbije jaren zorgt VMx voor 2 inhoudelijke sessies.

 3. Limburg.png
  05 november '19

  VMx Lokaal Limburg

  Lummen

  Ontmoet andere interne milieucoördinatoren uit je regio en breng gerust bevriende interne milieucoördinatoren mee. Bespreek met hen specifieke lokale zaken (hoe verlopen de contacten met het gemeente- of provinciebestuur, brandweer, ...) of andere milieuvragen. 

VMx nieuws

 1. 2 oktober 2019

  Het regeerakkoord onder de loep genomen door VMx

  Op 1 oktober 2019 werd het volledige regeerakkoord vrijgegeven van onze nieuwe Vlaamse regering. VMx screende dit document van 300 pagina’s en somt hieronder de thema’s op die relevant kunnen zijn voor de milieuprofessionals  zoals omgeving, klimaat, energie en mobiliteit met subthema's ruimte, biodiversiteit, circulaire samenleving, handhaving, bodem, asbest, …

  Lees meer

 2. 30 september 2019

  Vlaanderen is morsdood

  “In Vlaanderen is er geen natuur. Vlaanderen is op vandaag heel weinig biodivers. De kloof tussen de mens en de natuur is heel groot. De mens heeft geen band meer met de natuur.”

  Lees meer

 3. 20 september 2019

  Mobiliteit

  VMx organiseerde tijdens de week van de mobiliteit een studiedag over, raad eens, mobiliteit. 55 deelnemers waren aanwezig in Leuven.

  Lees meer