Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. Water natuur.jpg
  20 augustus '20

  Infosessie Hoe voorkomen we ingrijpende watertekorten in de toekomst?

  Grimbergen

  Deze infosessie gaat over alle facetten van water in ons dagelijks leven. Deze opleiding gaat buiten door en wordt gegeven tijdens een wandeling van 6 km. 

 2. body-clean-clear-66346.jpg
  26 augustus '20

  Online infosessie De watertoets binnen de omgevingsvergunning

  Onze spreker, Oscar Moonen, stelde vast dat veel milieuprofessionals milieuluik E3  - effecten op het watersysteem -  invullen en de architecten de stedebouwkundige watertoets B25. Hij merkte op dat deze verschillende gegevens bevatten terwijl het over dezelfde site gaat. 

  Daarnaast zal dit luik in kader van droogteplan belangrijker en belangrijker worden.

 3. nature-red-forest-leaves-33109.jpg
  27 augustus '20

  Infosessie Natuurbeheer in de praktijk

  Zemst

  We vinden natuur en groen allemaal heel belangrijk. Maar hoe ga je daarmee om in de praktijk? Wat houdt natuurbeheer precies in? Om dit te zien trekken we onze laarzen of wandelschoenen aan en gaan we na het theoriegedeelte over naar de praktijk, de natuur in.

VMx nieuws

 1. 1 juli 2020

  Tijdelijke natuur: een extraatje voor onze natuur

  15% van Vlaanderen bestaat uit natuur. Van die 204.000 hectare natuur wordt minder dan 82.000 hectare effectief beheerd als natuur, bijvoorbeeld door Natuurpunt. De grootste natuurgebieden in Vlaanderen zijn het Nationaal Park Hoge Kempen, de Vallei van de Zwarte Beek en het Zoniënwoud.

  Lees meer

 2. 1 juli 2020

  Luchtmetingen: niet zomaar uit de lucht gegrepen!

  Op 29 juni vond onze VMx online infosessie over luchtmetingen plaats met spreker Bert Leysen, verantwoordelijke voor de afdeling lucht bij Tauw België. Maar liefst 36 deelnemers namen deel aan de infosessie!

  Lees meer

 3. 22 juni 2020

  VMx, de beroepsvereniging voor milieuprofessionals, stelt het voorbeeld in CO2-neutraliteit

  Dit voorjaar behaalde VMx het label van CO2-neutrale organisatie. Het CO2-NEUTRAL Label van CO2logic & Vinçotte is de garantie voor echte klimaatinspanningen. Door CO2-neutraal te worden en zijn, wil VMx het goede voorbeeld geven voor haar leden en hen sensibiliseren en bewustmaken van hun handelingen.

  Lees meer