Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. business-deal-collaboration-colleagues-1483933.jpg
  21 september '20

  Opleiding competenties MER-coördinator dag 1: Communicatievaardigheden

  Gentbrugge

  Vanaf 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet men 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.

 2. Werkgroep.jpg
  22 september '20

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Berchem

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren. Deze vindt plaats bij Arcadis in Berchem.

 3. beautiful-environment-field-570041.jpg
  24 september '20

  Infosessie Biodiversiteit op bedrijfsterreinen 2.0

  Melsbroek

  VMx organiseerde al verschillende keren een basisopleiding ‘biodiversiteit op bedrijfsterreinen’ waarbij we in de voormiddag de principes van een biodivers groenbeheer uitvoerig bespraken en in de namiddag het terrein op gingen. Nu gaan we een stapje verder met deze infosessie 'biodiversiteit op bedrijfsterreinen 2.0. Het is de 2de keer dat we deze vervolgopleiding organiseren.

VMx nieuws

 1. 27 mei 2020

  Aanpassingen Omgevingsloket

  In deze bijzondere tijd kunnen dankzij het Omgevingsloket nog altijd omgevingsvergunningsaanvragen ingediend en behandeld worden. Regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld waardoor het indienen van de aanvragen gemakkelijker wordt. 
   

  Lees meer

 2. 14 mei 2020

  Aanpak wateroverlast en droogte door slim en bewust om te gaan met regenwater.

  Raar maar waar: België behoort tot de landen met de laagste waterbeschikbaarheid per inwoner. Er werd bovendien vastgesteld dat er op veel plaatsen overstromingsgevaar is in Vlaanderen, maar ook risico op droogte en dus een tekort aan water.

  Lees meer

 3. 13 mei 2020

  De gevolgen van Covid-19 voor de bedrijven en de milieuprofessionals

  Gevolgen zijn sectorafhankelijk

  De gevolgen van de COVID-19 crisis voor het takenpakket van de milieucoördinator zijn sterk afhankelijk van de sector waarin zijn werkgever(s) werkzaam zijn.

  Lees meer