Komende opleidingen

 1. binding-books-bound-colorful-272980.jpg
  04 June '20

  MER-studiedag

  Gent

  Naar jaarlijkse traditie organiseert VMx ook in 2020 een opleidingsdag voor de MER-deskundigen met een kort algemeen gedeelte en een gevarieerd programma waarin de verschillende disciplines aan bod komen. We sluiten deze dag af met een netwerkdrink.

 2. Planning.jpg
  09 June '20

  Opleiding competenties MER-coördinator dag 7: Plannen en organiseren en integratieoefening

  Gentbrugge

  Vanaf 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet men 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.

 3. Werkgroep.jpg
  11 June '20

  Werkgroep interne milieucoördinatoren

  Elk jaar vinden 2 werkgroepen plaats voor interne milieucoördinatoren. Na de werkgroep en een broodjeslunch gaan we samen op bedrijfsrondgang. Deze keer zijn we te gast bij De Watergroep in Limburg. 

 4. wetgeving.jpg
  16 June '20

  Studiedag Update van het milieugerelateerde omgevingsrecht

  Gentbrugge

  Hoog tijd dus voor een korte update van alle recente wijzigingen binnen het aloude ‘milieurecht’.

 5. beautiful-environment-field-570041.jpg
  18 June '20

  Infosessie Natuurbeheer in de praktijk, toegepast bij Defensie

  Langemark-Poelkapelle

  We vinden natuur en groen allemaal heel belangrijk. Maar hoe ga je daarmee om de praktijk? Wat houdt natuurbeheer precies in? Om dit te zien trekken we onze laarzen of wandelschoenen aan en gaan we na een deeltje theorie over naar de praktijk, samen met de lokale boswachters.

 6. 17 September '20

  Studiedag

  Herentals

  Net zoals vorig jaar organiseren we ook dit jaar opnieuw 5 studiedagen gratis voor de leden, verspreid in het Vlaams gewest. Deze vindt plaats in Herentals, provincie Antwerpen.

 7. Werkgroep.jpg
  22 September '20

  Werkgroep externe milieucoördinatoren

  Berchem

  VMx organiseert elk jaar 2 werkgroepen exclusief voor externe milieucoördinatoren. Deze vindt plaats bij Arcadis in Berchem.

 8. beautiful-environment-field-570041.jpg
  24 September '20

  Infosessie Biodiversiteit op bedrijfsterreinen 2.0

  Melsbroek

  VMx organiseerde al verschillende keren een basisopleiding ‘biodiversiteit op bedrijfsterreinen’ waarbij we in de voormiddag de principes van een biodivers groenbeheer uitvoerig bespraken en in de namiddag het terrein op gingen. Nu gaan we een stapje verder met deze infosessie 'biodiversiteit op bedrijfsterreinen 2.0. Het is de 2de keer dat we deze vervolgopleiding organiseren.

 9. Werkgroep.jpg
  08 October '20

  Werkgroep Mobiliteitsdeskundigen

  Elk jaar organiseert VMx tweemaal een werkgroep voor mobiliteitsdeskundigen en MER-deskundigen mobiliteit. Deze vindt plaats bij Sweco in Berchem. 

 10. Werkgroep.jpg
  09 October '20

  Werkgroep interne milieucoördinatoren

  Izegem

  Elk jaar vinden 2 werkgroepen plaats voor interne milieucoördinatoren. Na de werkgroep en een broodjeslunch gaan we samen op bedrijfsrondgang. Deze keer zijn we te gast bij Cargill in Izegem. 

 11. West-Vlaanderen.png
  22 October '20

  VMx Lokaal West-Vlaanderen

  Ontmoet andere interne milieucoördinatoren uit West-Vlaanderen en breng gerust bevriende interne milieucoördinatoren mee. Bespreek met hen specifieke lokale zaken (hoe verlopen de contacten met het gemeente- of provinciebestuur, brandweer, ...) of andere milieuvragen. 

 12. Werkgroep.jpg
  17 November '20

  Werkgroep interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid

  Antwerpen

  Net zoals vorige jaren organiseren we ook dit jaar terug een werkgroep voor interne milieucoördinatoren werkzaam bij de overheid. Deze keer zijn we te gast bij De Lijn.