VMx-opleidingen

 1. Tankenpark.jpg
  21 april '20

  Online infosessie SDS'en in de praktijk

  Een Safety Data Sheet (SDS) of veiligheidsinformatieblad (VIB) is een gestructureerd document met informatie over de risico's van een gevaarlijke stof of mengsel, en aanbevelingen voor het veilig gebruik ervan op het werk.

  Deze opleiding gaat online door.

 2. body-clean-clear-66346.jpg
  12 mei '20

  Online sessie Water: Voorwaarde infiltratie- en buffervoorzieningen

  Deze online sessie is speciaal voor MER-deskundigen water. 

 3. nature-red-forest-leaves-33109.jpg
  14 mei '20

  Infosessie Natuurbeheer in de praktijk

  Zemst

  We vinden natuur en groen allemaal heel belangrijk. Maar hoe ga je daarmee om in de praktijk? Wat houdt natuurbeheer precies in? Om dit te zien trekken we onze laarzen of wandelschoenen aan en gaan we na het theoriegedeelte over naar de praktijk, de natuur in.

 4. Antwerpen.png
  26 mei '20

  VMx Lokaal Antwerpen

  Herentals

  Ontmoet andere interne milieucoördinatoren uit West-Vlaanderen en breng gerust bevriende interne milieucoördinatoren mee. Bespreek met hen specifieke lokale zaken (hoe verlopen de contacten met het gemeente- of provinciebestuur, brandweer, ...) of andere milieuvragen. 

 5. cars-city-citylife-63505.jpg
  04 juni '20

  Online sessie mobiliteit: Sturen of volgen? Vanuit noden of vanuit normen? - Interactieve workshop over parkeereffecten en hun milderende maatregelen.

  Deze online sessie is speciaal voor mobiliteitsdeskundigen en MER-deskundigen mobiliteit. De doelstelling van deze sessie is enerzijds kennisoverdracht en anderzijds visieontwikkeling. 

 6. Werkgroep.jpg
  11 juni '20

  Online werkgroep interne milieucoördinatoren

  Elk jaar vinden 2 werkgroepen plaats voor interne milieucoördinatoren. Door de gekende maatregelen om de verspreiding van Corona tegen te gaan, gaat deze werkgroep online door.

 7. wetgeving.jpg
  16 juni '20

  Studiedag Update van het milieugerelateerde omgevingsrecht

  Gentbrugge

  Hoog tijd dus voor een korte update van alle recente wijzigingen binnen het aloude ‘milieurecht’.

 8. beautiful-environment-field-570041.jpg
  18 juni '20

  Infosessie Natuurbeheer in de praktijk, toegepast bij Defensie

  Langemark-Poelkapelle

  We vinden natuur en groen allemaal heel belangrijk. Maar hoe ga je daarmee om de praktijk? Wat houdt natuurbeheer precies in? Om dit te zien trekken we onze laarzen of wandelschoenen aan en gaan we na een deeltje theorie over naar de praktijk, samen met de lokale boswachters.

 9. Taart.jpg
  25 juni '20

  Kennismakingsmoment nieuwe leden

  Gentbrugge

  Wanneer je lid wordt van VMx word je deel van de VMx-familie. Daarom nodigen wij alle (nieuwe en potentiële) leden die vragen hebben over de werking van VMx uit voor een kennismakingsmomentje met taart en koffie: de ideale gelegenheid om kennis te maken met ons en onze werking! Maar uiteraard zijn alle leden met vragen van harte welkom.

 10. Paraplu.jpg
  25 juni '20

  Toelichting over de nieuwe verzekering voor milieuprofessionals

  Gentbrugge

  In Vlarem II is opgenomen dat de externe milieucoördinator moet beschikken over een verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid, inclusief beroepsaansprakelijkheid. Echter door de invoering van nieuwe wetgeving Peeters-Ducarme (vanaf 01/07/2019) heeft onze partner makelaar Group Casier de polis aan een marktstudie onderworpen.

 11. Plastic.jpg
  17 september '20

  Studiedag Een circulaire toekomst mét of zonder kunststoffen?

  Herentals

  Net zoals vorig jaar organiseren we ook dit jaar opnieuw 5 studiedagen gratis voor de leden, verspreid in het Vlaams gewest. Deze vindt plaats in Herentals, provincie Antwerpen.

 12. business-deal-collaboration-colleagues-1483933.jpg
  21 september '20

  Opleiding competenties MER-coördinator dag 1: Communicatievaardigheden

  Gentbrugge

  Vanaf 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet men 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.