Over Online studiedag Gevolgen van bedrijfsvoering op klimaat(sverandering) en omgekeerd

Online studiedag Gevolgen van bedrijfsvoering op klimaat(sverandering) en omgekeerd

Een paragraaf uit het boek 'Het klimaat zijn wij' van Jonathan Safran Foer':

Er zijn vijf golven van massa-extinctie geweest. Afgezien van degene die de dinosauriërs heeft gedood werden die allemaal veroorzaakt door een verandering in het klimaat.

De dodelijkste massale uitsterving vond plaats 250 miljoen jaar geleden, toen er bij vulkaanuitbarstingen voldoende kooldioxide vrijkwam om de temperatuur van de oceanen ongeveer 10°C te laten stijgen, wat het einde betekende voor 96% van het leven in zee en 70% van het leven op land. Dit massale uitsterven staat bekend als de Perm-Trias-massa-extinctie. 

Veel wetenschappers noemen het geologisch tijdperk van na de industriële revolutie tot nu het antropoceen, de periode waarin menselijke activiteit de grootste invloed heeft op onze planeet. 

Als we rekening houden met natuurlijke invloeden op het klimaat, is menselijke activiteit voor 100% verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde sinds het begin van de industriële revolutie, omstreeks 1750.

We maken nu een zesde golf van massaal uitsterven mee, die ook wel de antropoceen-extinctie wordt genoemd. De huidige klimaatverandering is de eerste die door een dier wordt veroorzaakt en niet door een natuurverschijnsel. De zesde golf van massale uitsterving is de eerste klimaatcrisis. 

Dit kunnen we toch niet zomaar laten passeren. Tijd voor een studiedag. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13u00 - 13u05: Welkom
  • 13u05 - 14u05: Hoe overtuig je de bedrijven die nog niet overtuigd zijn van de gevolgen van klimaatsverandering? (Nic Balthazar)  
  • 14u05 - 14u15: Pauze
  • 14u15 - 15u15: Hoe kunnen bedrijven zich wapenen tegen de gevolgen van klimaatsverandering: extreme droogte, overstromingen, … (Nicole Otten, Consultes)

 

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
Leden Gratis
Niet-leden € 100,00
Studenten milieucoördinator Gratis

Deel met anderen