Bert Leysen wordt nieuwe voorzitter van VMx

23 september 2020
by Sylvie Baert

De herfst maakt stilletjesaan zijn intrede en bij VMx start ook een nieuw seizoen. Op de bestuursvergadering van 17 september werd officieel afscheid genomen van voorzitter Herman Van Broeck. Hij draagt het voorzitterschap over aan bestuurder Bert Leysen.

Herman, tijdens zijn loopbaan intern milieucoördinator bij Defensie en in zijn vrije tijd natuurgids, was 11 jaar bestuurder bij VMx. In 2015 werd hij voorzitter binnen een hechte bestuursploeg. Door zijn enthousiasme, gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel zorgde hij er mee voor dat VMx is kunnen worden wat het vandaag is. Herman was als voorzitter gekend om zijn humor en had het talent om moeilijke materie op een luchtige manier te brengen. Jammer genoeg moeten we door gezondheidsproblemen afscheid nemen van Herman. We bedanken hem voor alles wat hij gedaan heeft voor VMx en als eerbetoon benoemen we Herman tot erevoorzitter. Ook het jaarlijks cohesiemoment, in het leven geroepen door Herman, wordt omgedoopt naar het Herman-event.

De nieuwe VMx-voorzitter Bert Leysen, operations manager bij Tauw en milieudeskundige lucht, is sinds 7 jaar bestuurder van VMx. Hij geeft aan de verbindende rol als voorzitter zeer belangrijk te vinden. “Ik vind het cruciaal dat iedereen zich gehoord voelt. Ik wil vooral voor continuïteit gaan want ik ben ervan overtuigd dat we goed bezig zijn. Het belangrijkste is dat onze leden zich niet in de kou voelen staan en dat we er voor hen zijn. We moeten deze weg verder bewandelen en een situatie creëren waarin we verder kwalitatief kunnen groeien.” Bert Leysen is gekend om zijn pragmatische aanpak en zal hierdoor een prima voorzitter zijn.

We bedanken ook Geert Bogaert, zaakvoerder van Bova Enviroplus, voor zijn jaren inzet als ondervoorzitter van VMx. Nicole Otten, senior milieuconsultant, milieucoördinator en ADR veiligheidsadviseur bij Consultes, wordt zijn opvolgster. Al sinds 2011 is Nicole bestuurder bij VMx. In de loop der jaren is dat gegroeid, van meevolgen met de bestuursvergaderingen, naar lesgeven en optreden als ambassadeur van de vereniging. Nu de positie vrijkomt binnen het bestuur leek dit haar het ideale moment om een stapje verder te gaan. “Ik startte in de milieusector als intern milieucoördinator. Ik weet wat het is om intern en extern milieucoördinator te zijn. Ik ken de 2 kanten en kan ze dus goed vergelijken. Hierdoor vorm ik een goede aanvulling op Bert.”

De Raad van Bestuur van VMx is representatief voor de VMx-leden. Zo zijn alle verschillende doelgroepen vertegenwoordigd binnen het bestuur. Met Bert Leysen en Nicole Otten als voorzitter en ondervoorzitter bouwen we verder aan de toekomst van onze organisatie en de sector.