Grijp jouw kans voor onze 5-daagse masterclass milieumanagement

Grijp jouw kans voor onze 5-daagse masterclass milieumanagement

19 februari 2020 by Sylvie Baert

richting.jpg

Alles wat je wil en moet weten over Milieumanagement in een opleiding van 5 dagen. Gedurende 30 uur vorming komen alle aspecten van Milieumanagement uitgebreid aan bod: wat is milieumanagement? Wat is het wetgevend kader en wat zijn nu precies de voordelen? Wat is de relatie met de 17 SDG’s van de VN? En welke trends merken we op?

In één opleiding je dertig uur permanente vorming!

CSR Campus en VMx organiseren dit voorjaar opnieuw een meerdaagse opleiding in Gentbrugge. De opleiding bestaat uit 5 dagen van 6 uur opleiding. Als milieucoördinator volstaat het volgen van deze opleiding om aan je permanente vorming te voldoen! Het is natuurlijk aan te raden de gehele reeks te volgen, maar je kan uiteraard ook kiezen om apart in te schrijven op één of enkele modules.

Programma

  • Dag 1: Start met MilieumanagementJe krijgt een antwoord op de vragen “Wat is milieumanagement? Waarom hiermee starten? Wat zijn de voordelen en wat is het wetgevend kader? Wat is de relatie met de 17 SDG’s van de VN? Welke trends kunnen we opmerken in milieumanagement?”.
  • Dag 2: MilieumanagementsystemenWe gaan dieper in op internationale systemen en normen zoals ISO14001 en EMAS.
  • Dag 3: Milieumanagement. Van strategie naar actieWe richten onze pijlen op het strategisch kader. Hoe start je nu effectief met een milieumanagementsysteem in je organisatie? Hoe ga je naar een gedragen strategie voor positieve milieu-impact? In een workshop ontwikkel je je eigen strategie aan de hand van een concrete case uit je bedrijf. Daarna gaan we van strategie naar een actieplan.
  • Dag 4: Milieumanagement. Tools en systemendeze dag staat in het teken van tools voor een goed energie-, CO2-, water-, gevaarlijke stoffen- en afvalmanagement! Meten, weten, reduceren en compenseren komen aan bod!
  • Dag 5: Milieumanagement. Best Practices: een dag boordevol inspiratie! Verschillende cases over best practices worden voorgesteld. Overheden, KMO’s en grote bedrijven komen aan bod! We eindigen de 5de dag met een netwerkmoment en overhandiging van het attest. 

Prijs

  • 1450 €  voor de volledige opleiding, VMx-leden betalen 1160 € mits vermelding van de code VMx2020
  • 350 € per opleidingsdag, VMx-leden betalen 280 € mits vermelding van de code VMx2020

Schrijf je in per dag, dan klik je op de bovenstaande links. Wil je deelnemen aan de volledige opleiding, dan kan je je hier inschrijven.

Alle opleidingen van de CSR Campus komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille waarmee men 20% tot 30% korting kan bekomen.