Het regeerakkoord onder de loep genomen door VMx

Het regeerakkoord onder de loep genomen door VMx

2 oktober 2019 by Sylvie Baert

Handjes.jpg

Op 1 oktober 2019 werd het volledige regeerakkoord vrijgegeven van onze nieuwe Vlaamse regering. VMx screende dit document van 300 pagina’s en somt hieronder de thema’s op die relevant kunnen zijn voor de milieuprofessionals  zoals omgeving, klimaat, energie en mobiliteit met subthema's ruimte, biodiversiteit, circulaire samenleving, handhaving, bodem, asbest, …

Dit is uiteraard slechts een klein deel van het volledige regeerakkoord maar geeft jou al een inkijk van waarop Zuhal Demir, de gloednieuwe minister van onder meer omgeving en energie, zal inzetten deze legislatuur.

Enkele opvallende zaken vind je dit document terug. 

Een ambitieus regeerakkoord maar ook gemiste kansen en opportuniteiten? Dat zal de volgende legislatuur uitmaken. VMx kijkt er al naar uit om samen met de nieuwe minister uitvoering te geven aan de punten waar de belangen gemeenschappelijk zijn.