Projectingenieur Industriewater Engineering

Witteveen+Bos avatar
22-12-21 12:41 in Vacatures op VMx

Projectingenieur Industriewater Engineering

Wil je impact hebben op het realiseren van een duurzame en circulaire economie? Wij zoeken een collega projectingenieur voor onze groep industriewater met focus op procesgerelateerde projecten.

De groep industriewater van Witteveen+Bos België heeft de ambitie om projecten met impact uit te voeren op vlak van de waterhuishouding in de industrie en zo bij te dragen aan het realiseren van de duurzame economische bedrijfsvoering van onze klanten. Daarvoor wensen wij ons team uit te breiden met een enthousiaste collega in de functie van projectingenieur voor onze engineeringactiviteiten.

Ons team van projectingenieurs voert voor engineeringopdrachten onder meer de volgende taken uit:

 • het vertalen van procesontwerpen naar technische uitvoeringsontwerpen (P&ID, consumer list, instrumentation list, vereisten voor elektromechanisch ontwerp, vereisten voor automatisering, vereisten voor elektrische voorzieningen, civiele aspecten, inplanting…);
 • het opmaken van bestekken en basic-engineeringdossiers voor (turn-key) aannemers en leveranciers;
 • evalueren van (turn-key) aannemers en leveranciers;
 • contractvorming voorbereiden;
 • opvolgen van bouwproces en opstart.

Daarnaast voert de groep industriewater ook procesgerelateerde opdrachten uit waarbij we onze industriële klanten bijstaan in alle aspecten van de waterhuishouding. Dit betreft procesopvolging en optimalisatie, kringloopsluiting, audits van waterhuishouding, evaluatie van de milieu-impact en begeleiding in vergunningstechnische aspecten van lozingen van afvalwater.

Als projectingenieur ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten op een klantgerichte manier. Naarmate je de functie uitbouwt, komen ook commerciële en projectmanagement taken onder jouw takenpakket. Je werkt samen met een multidisiplinair team van specialisten in België en Nederland. Je standplaats is Antwerpen/Gent of Steenokkerzeel.

Wat wij vragen
 • een afgeronde opleiding master in de industriële ingenieurswetenschappen of bio- ingenieurswetenschappen met specialisatie milieutechnologie of aanvullende master milieutechnologie;
 • kennis van en/of ervaring in waterzuivering is een voordeel;
 • een aantal jaar relevante werkervaring is een voordeel maar is geen noodzaak;
 • een gedegen technische basis, van waaruit u uw ervaring verder heeft opgebouwd;
 • een analytische, kritische en systematische instelling;
 • vaardigheden om correct en to the point te rapporteren;
 • zelfstandigheid, enthousiasme en een collegiale werkhouding;
 • oog voor veiligheid op de werkvloer;
 • rijbewijs B.
Wat wij bieden

We bieden je een contract van onbepaalde duur, een marktconform salaris en een pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast hechten we veel belang aan kennis en verantwoordelijkheid. In die optiek vinden we persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling uiterst belangrijk en investeren we in jouw ontplooiing via een breed aanbod aan interne en externe opleidingen

Wie wij zijn

Je komt terecht in een internationaal advies- en ingenieursbureau. Witteveen+Bos ontwikkelt wereldwijd innovatieve oplossingen voor complexe en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw.

Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.200 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan veelzijdige en uitdagende projecten in binnen- en buitenland. Ook jij!

Ben jij wie wij zoeken?

SOLLICITEER DIRECT

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online: www.witteveenbos.com. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Hugo Desmet, telefoonnummer: 0479 56 59 53 via mail naar: belgium@witteveenbos.com en hugo.desmet@witteveenbos.com

0 reacties

Terug naar Vacatures op VMx