Compliance Officer Environment

Brussels Airport Company avatar
22 november 15:29 in Vacatures op VMx

Compliance Officer Environment

Geef je carrière vleugels!

Als luchthavenbeheerder zit Brussels Airport Company aan de stuurknuppel van de grootste luchthaven in België, in het hart van Europa: Brussels Airport.

Wij geloven in een mooie, duurzame toekomst voor onze luchthaven en hebben de ambitie om van Brussels Airport de beste luchthaven in Europa te maken. Zin om aan boord te komen en de luchthaven van morgen mee vorm te geven?

Jouw bestemming?

Om ons departement HR / Corporate Affairs te versterken, zijn we voor het Sustainable Development team op zoek naar een Compliance Officer Environment (M/V/X).

Jouw vluchtinstructies

Sustainable Development heeft als doel onze onderneming te ondersteunen in de decarbonisatie van de activiteiten, de bijdrage tot de circulaire economie en de verbetering van de leefomgeving, met focus op luchtkwaliteit, geluid, alsook mobiliteit.

Het doel van de functie van Compliance Officer Environment is het bieden van ondersteuning aan de Compliance Manager Environment en de Compliance Expert Environment (afval-water-lucht-bodem-energie). Dit omvat o.a. het invullen en beheren van diverse milieurapporteringen, het (administratief) opvolgen van bodemdossiers, alsook het uitvoeren van de vereiste audits ten einde bij te dragen aan de conformiteit van de bedrijfsvoering met de milieuwetgeving en aan de continue verbetering van de milieuprestaties van de onderneming.

Deze functie rapporteert aan de Compliance Manager Environment. De Compliance Officer Environment werkt tevens nauw samen met de Compliance Expert Environment (afval-water-lucht-bodem-energie).

 • Je voert allerhande audits (controle rondes, plaats bezoeken en deskaudits) uit in kader van ISO 14.001 en de milieuwetgeving. Je rapporteert de vastgestelde non-conformiteiten en volgt de te corrigeren acties op.
 • Je ondersteunt het Compliance team bij adviesaanvragen over water-lucht-bodem-afval-energie. Je registreert en volgt de realisatie van de uitgebrachte adviezen op.
 • Je volgt de gegevens op m.b.t. water-lucht-afval-bodem-energie- i.f.v. wettelijke en/of interne milieurapporteringen en rapporteert deze aan Compliance Manager Environment. Op basis van deze info stel je – in overleg met Compliance Expert – maatregelen voor om de vooropgestelde milieudoelstellingen te behalen.
 • Je registreert en volgt de uitvoering van de corrigerende acties op bij een milieu-incident. In geval van een ernstig incident zie je toe dat de vereiste acties uit het milieunoodplan worden uitgevoerd. 
 • Je voert in opdracht van de Compliance Manager Environment staalnames uit op het geloosde water of assisteert externe firma’s bij staalname en/of boringen.
 • Je biedt technische ondersteuning voor het Sustainable Development Departement bij het werken (airside) met derden.
 • Je beheert de wettelijke (periodieke) documenten van de installaties in beheer van Brussels Airport Company (o.a. indienststellingsverslagen, periodieke keuringsattesten, emissieverslagen).

Jouw paspoort

 • Je behaalde een bachelorsdiploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Je beschikt over minstens 5 jaar relevante werkervaring in een gelijkaardige functie
 • Je hebt kennis van de milieu-, energiewetgeving en audittechnieken (milieuaudits, ISO 14.001)
 • Je beschikt over een attest Milieucoördinator type B
 • Je bent nauwkeurig, analytisch en gaat gestructureerd te werk
 • Je hebt kennis van het luchthavengebeuren en de topografie van de luchthaven of je kan zich snel inwerken. Je hebt tevens kennis van het operationeel handboek binnen de luchthaven.
 • Je beheert de Microsoft Office tools en bent snel weg met specifieke IT-tools
 • Luchthavenrijbewijs Airside (type A en B) is vereist. Indien je hierover niet beschikt, ben je bereid dit op zeer korte termijn te behalen
 • Je beheerst het Nederlands of het Frans en je hebt een goede kennis van het Engels

 

Onze service aan boord

Brussels Airport is een wereld op zich, met veel nieuwe mogelijkheden en spannende uitdagingen. Je werkt in een unieke en inspirerende omgeving die je talenten echt vleugels zal geven.

Geen files meer! Brussels Airport is gemakkelijk bereikbaar per trein, bus en fiets! Bovendien geloven wij in een "hybride werkmodus", waarbij wij afwisselend thuis en op kantoor werken en u van flexibele werktijden profiteert. Dit geeft je een goed evenwicht tussen werk en privéleven.

Naast een aantrekkelijk salarispakket bieden wij u een aantal niet-financiële voordelen. Deze omvatten een eersteklasverzekering, kortingen op luchthavendiensten, maaltijdcheques en een mobiliteitspakket. Wat denk jij?

 

Check-in

Wil je jezelf uitdagen en bij ons aan boord komen?

Stuur uw CV en sollicitatiebrief naar Florence Van Enst via Florence.van.enst@brusselsairport.be. Wie weet mogen we u binnenkort aan boord verwelkomen!

 

Meer info?

Nog andere vragen? Neem rechtstreeks contact op met Florence Van Enst via Florence.van.enst@brusselsairport.be

0 reacties

Terug naar Vacatures op VMx