Preventieadviseur & Milieucoördinator

Honda avatar
1 maart 18:41 in Vacatures op VMx

Preventieadviseur & Milieucoördinator

Honda ken je vast als wereldwijde producent van moderne, energiezuinige en performante wagens en motorfietsen. De Honda Civic en Honda Goldwing zijn legendarisch. Maar wist je dat we ook toonaangevend zijn voor industriële motoren en power units? Kijk eens om je heen: je spot vast wel ergens een “Powered by Honda” product. Honda Motor Europe Logistics staat in voor de distributie van wagens, motorfietsen, power producten en industriële motoren. Vanuit onze vestigingen in Gent, Aalst en onze 6 Europese branches vertrekken de Honda-producten en service parts (onderdelen) dagelijks in de richting van de Europese dealerships. Dit maakt ons tot het kloppend hart van Honda in Europa. Voor deze activiteiten rekenen we dagelijks op een 800-tal enthousiaste collega’s in Gent, Aalst en onze Europese branches. Samen werken wij aan de verwezenlijking van de droom van zovele mensen, en dus mogelijks ook de jouwe. ‘The Power of Dreams’ is niet voor niets ons motto. Onze vestiging in Aalst heeft een zeer rijke Honda geschiedenis die al dateert van 1962. Vandaag zijn hun activiteiten tweeledig: logistiek & ‘prepack’ van service parts (onderdelen) en lakken & eindafwerking van bumpers. Ter opvolging van één van onze collega’s, die binnenkort in welverdiend pensioen gaat, zijn we nu op zoek naar een Preventieadviseur & Milieucoördinator Jouw verantwoordelijkheden:

 • In jouw rol als Preventieadviseur zet je veiligheid en welzijn, in al zijn aspecten, hoog op onze agenda. Het Globaal Preventieplan en het Jaaractieplan zijn jouw basis: risicoanalyse, coördinatie en opvolging van onze preventiemaatregelen en -activiteiten. Kortom, je analyseert, evalueert en neemt verdere acties waar nodig.
 • Als Milieucoördinator verwachten we van jou het monitoren en bewaken van afval, uitstoot, verbruik (water en energie) en de kosten die daaraan verbonden zijn. Je evalueert, adviseert, stuurt bij en neemt acties om onze ecologische voetafdruk verder te reduceren.
 • Je staat in voor het uittekenen van het milieu- en preventiebeleid binnen de onderneming, het formuleren van verbetervoorstellen aan de directie, het identificeren, analyseren en beheren van milieurisico’s. Uiteraard maak je deel uit van het CPBW en andere interne werkgroepen. Je staat in voor de periodieke rapporten en het behalen/bestendigen van management systemen (vb. ISO 45001, ISO 14001, Charter Duurzaam Ondernemen).
 • Naast het coördineren en opvolgen van deze activiteiten, ben je de drijvende kracht om een milieubewuste, veilige werkomgeving én -attitude te blijven garanderen in ons Honda DNA.

Jouw profiel:

 • Je hebt een getuigschrift Preventieadviseur min. niveau II en Milieucoördinator A (of B, met doorstroom naar niveau A d.m.v. bijscholing) op zak.
 • Idealiter heb je al een mooie ervaring binnen Preventie & Milieu, in een industriële omgeving.
 • Jouw communicatiestijl is diplomatisch en constructief, je kan vlot connecteren met verschillende partijen.
 • Je bent uitermate kwaliteitsgericht en nauwkeurig ingesteld.
 • Je hebt een grondige kennis Nederlands en Engels. Je kan vlot overweg met de courante MS Office pakketten.

Wat bieden we:

 • Een boeiende uitdaging binnen een internationale omgeving waarin we werken op basis van wederzijds respect en vertrouwen
 • Een organisatie met een mensgerichte aanpak, dat zijn medewerkers realiseerbare mogelijkheden biedt tot ontwikkeling en initiatief
 • Een contract van onbepaalde duur, een marktconforme verloning en een pakket extralegale voordelen

Wil jij graag deel uitmaken van ons team? Solliciteer online: www.hondamotoreuropelogistics.com

0 reacties

Terug naar Vacatures op VMx