Wij zijn op zoek naar een: Envrionmental Coordinator te Tessenderlo (voltijds)

Chevron Phillips Chemical avatar
27 januari 09:42 in Vacatures op VMx

Wij zijn op zoek naar een: Envrionmental Coordinator te Tessenderlo (voltijds)

Chevron Phillips Chemicals International NV begon zijn activiteiten in België midden jaren zestig onder de naam Phillips Petroleum Chemicals NV. Het maakt integraal deel uit van Chevron Phillips Chemical Company LLC, een 50/50 joint venture tussen Chevron Corporation en Phillips 66, met hoofdkwartier in The Woodlands, Texas. Wij zijn één van de top wereldproducenten van olefins en polyolefins, en een leider in het verdelen van aromatics, alpha olefins, styrenics, specialty chemicals, polyethylene piping en polymer resins.

 

In België coördineert Chevron Phillips Chemicals International NV de marketing en de verkoop vanuit zijn EMEA hoofdkwartier in Diegem. Verder hebben we in België 2 productie vestigingen.  De chemische fabriek in Tessenderlo produceert  organosulfur gerelateerde producten, en een chemische fabriek in Beringen staat in voor de productie van polyalphaolefins. De organisatie heeft een sterke reputatie op vlak van veiligheidsvoorschriften.

Je zal het misschien niet beseffen, maar waarschijnlijk ben je vandaag met één van onze producten in contact gekomen: van medische toepassingen, cosmetica en voedselverpakkingen, tot motorolie en de geur van gas. Onze producten kennen hun weg naar meer dan 70 000 eindtoepassingen in bijna 140 landen.

 

Wij zijn op zoek naar een: Envrionmental Coordinator te Tessenderlo (voltijds)

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het verlenen van advies, ondersteuning, opvolging en toepassing van alle Corporate CPChem en wettelijke verplichtingen m.b.t. veiligheid, gezondheid, milieu en Operational Excellence in de Tessenderlo Plant, de Beringen Plant en de EA Headquarters.  Doel is het verkrijgen en behouden van een veilige en milieuvriendelijke productie-omgeving voor eigen werknemers, contractoren en omwonenden, en het borgen en continue verbeteren van het regionaal geïntegreerd management systeem.

 

Voornaamste kenmerken

 

Wettelijk milieucoördinatorschap

Verantwoordelijk voor de uitvoering van wettelijk vastgelegde decretale taken in kader van aansprakelijkheid.  Implementatie en toepassing van milieuvriendelijke productiemethodes, naleving  milieuwetgeving, uitvoering en registratie van emissie- en immissiemetingen, coördinatie van het beheer van het afvalstoffenregister en vereisten inzake meldingsplicht, interne en externe milieucommunicatie, adviseren over milieu relevante investeringen.

 

Milieu Management

Verantwoordelijk voor het beheer van milieuprogramma’s om zodoende te komen tot milieuvriendelijke operaties, voorkomen van milieu-incidenten en sustainability van de organisatie.  Analyse vereisten, implementatie, onderhoud van milieu management en sustainability programma's,  verantwoordelijk voor wettelijke en Corporate milieu-rapporteringen, monitoringsactiviteiten en KPI’s voor continue verbetering, toezien op periodieke milieu-inspectie en -controle programma’s,  ondersteunen van omgevingsvergunningsaanvragen.

 

Operational Excellence

Verantwoordelijk voor het correct beheer van de milieu-gerelateerde procedures en voor het verifiëren en bijsturen waar nodig m.o.o. integratie in het regionaal geïntegreerd management systeem.

 

Audits (EA)

Levert advies en ondersteuning met betrekking tot het ISO en OE audit programma inzake milieu- en energiemanagement beheerssystemen in samenwerking met de Quality Systems & Operational Excellence Manager en Corporate EHSS.

 

Beleidsontwikkeling & -implementatie

Voorziet inbreng in de ontwikkeling van OE/IMS procedures binnen de regionale organisatie en ziet toe op de implementatie van deze procedures.

 

Milieu operaties

Neemt verantwoordelijkheid in het voorzien van milieu gerelateerde activiteiten i.s.m. collega's van andere departementen.

 

Veiligheid en compliance

Voert zijn/haar taken uit binnen het kader van de wetgeving, regelgeving, policies, procedures & werkinstructies.

 

Jouw profiel

 

  • Minimum een Master diploma, aangevuld Milieucoördinator Niveau A of bereid de opleiding te volgen
  • Bijkomende professionele ervaring min. 3 jaar
  • Chemisch/technische achtergrond en interesse is belangrijk
  • Kwaliteiten: pro actief, zelfstandig werken, verwerking en analyse van data, gedreven door continue verbetering
  • Talen: zeer vlot gesproken en geschreven Nederlands én (technisch) Engels
  • Computerkennis: MS Office (doorgedreven Excel kennis), SAP, Iprova

 

Wat biedt CPChem aan

 

Chevron Phillips Chemical biedt je een contract van onbepaalde duur aan, je komt terecht in een internationale omgeving met familiale sfeer.  Bij de opstart hebben we een on-boarding programma voor je klaar, om het bedrijf en de functie te leren kennen. Je zal deel uitmaken van een professioneel en gemotiveerd team, in een groeiend en winstgevend bedrijf. Naast een aantrekkelijk salarispakket met extralegale voordelen, krijg je de mogelijkheid om continue te leren en te werken in een prestatie gericht bedrijf.  Verder zorgen we ook voor een aangename werksfeer, er is wekelijks vers fruit en er worden geregeld sociale activiteiten georganiseerd.

 

Indien je interesse hebt voor deze nieuwe uitdaging, twijfel dan niet om je motivatiebrief en CV per e-mail te sturen naar eu-jobs@cpchem.com.

 

Sollicitatiebrieven en CV’s mogen ingestuurd worden tot en met 10 februari 2021.

11 reacties