EXPERT MILIEU EN MILIEUCOÖRDINATIE

Sweco Belgium avatar
7 september 12:43 in Vacatures op VMx

EXPERT MILIEU EN MILIEUCOÖRDINATIE

FUNCTIEOMSCHRIJVING

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar de samenleving voor staat, een uitdaging die Sweco resoluut aangaat. Transforming society together, dat doen wij! Binnen de divisie Energy&Environment begeleiden we zowel energie-ontwikkelaars, overheden als de energie-intensieve industrie in hun zoektocht naar het decarboniseren van hun energiebehoeften. Dit gaat van hernieuwbare energieproductie, aanleg van een nieuwe energie-infrastructuur naar het elektrificeren van onze maatschappij. Daar waar elektrificatie niet mogelijk is, kan waterstof of carbon capture een oplossing bieden. Om die energie- en klimaattransitie concreet te maken, zijn heel wat omgevingsvergunningen vereist, specifiek worden de milieu-aspecten van de vergunningen steeds kritischer en vragen een specifieke focus.

Ben je gefascineerd door die duurzame en uitdagende projecten en ben je tegelijk ook geprikkeld door milieuwetgeving? Ons team van milieu- en vergunningsexperten is op zoek naar versterking om vergunningen op te stellen van grote energie-infrastructuurprojecten en diverse energieprojecten zoals biomassa- en groene waterstofcentrales voor breed klantenportfolio. Samenwerking in een team, overleg met klanten, aansturen en opleiden van collega’s, nazicht dossiers en adviesverlening, maken deel uit van je divers takenpakket. Naast de focus op het milieuluik van vergunningen, is er zeker de mogelijkheid om de projecten in bredere zin te ondersteunen binnen andere disciplines. Heb je zin om deze projecten concreet te maken? Wil je je expertise delen met andere collega’s? Wil je aan de slag gaan binnen deze b(l)oeiende omgeving? Aarzel niet en neem contact op met ons!

Als expert milieu en milieucoördinatie werk je samen met de projectmedewerkers binnen de Energy en Environment divisie. Een belangrijk deel van je taak bestaat uit het ondersteunen van de infrastructuur en energie-teams bij de opmaak van de vergunningsaanvragen van uitdagende projecten. Daarnaast word je ook ingeschakeld voor de milieucoördinatie bij diverse klanten. Samenwerking in een team, overleg met klanten, aansturen en opleiden van collega’s, nazicht dossiers en adviesverlening over de teams heen, maken deel uit van je divers takenpakket. Hoewel de focus zal liggen op het milieuluik, is er zeker de mogelijkheid om de projecten meer uitgebreid te ondersteunen binnen andere disciplines.

 

WIE ZOEKEN WE

  • Je behaalde een master diploma in een wetenschappelijke en/of technische richting (vb. bio-ingenieur, master industriële wetenschappen, master milieu- en preventiemanagement,…). Een diploma van milieucoördinator A of B is wenselijk. 
  • Je beschikt over grondige kennis van de omgevings-, milieu- en Vlarem-wetgeving. 
  • Je beschikt over grondige kennis van de reglementering en de procedures in het kader van omgevingsvergunningsaanvragen en meldingsdossiers.
  • Je beschikt over een vijftal jaar relevante ervaring met de opmaak van milieu-/omgevingsvergunningsaanvragen/milieucoördinatie.

WAT BIEDEN WE

Een voltijds contract van onbepaalde duur. Een aangename werksfeer in een sterk team van geëngageerde professionals: ontwerpers, milieu-, energie- en stedenbouwkundige experten. Een gevarieerde jobinhoud binnen uiteenlopende projecten. De kans om projecten verder te verkennen vanuit diverse disciplines.  Een loopbaan in een groeiend en toonaangevend bedrijf waar mensen centraal staan met zeer uitdagende projecten. Uitgebreide ontplooiingsmogelijkheden en opleidingsmogelijkheden, zowel intern in onze eigen Sweco Academy als extern. Een innovatief verloningspakket (door ons Flex Income Plan kan je zelf een deel van je verloningspakket invullen). Een ruime mate van autonomie en gevarieerde jobinhoud.  

Interesse? solliciteer via: https://jobs.swecobelgium.be/nl/vacatures/expert-milieu-en-milieucoordinatie of contacteer Evelyn Kerstens via evelyn.kerstens@swecobelgium.be

0 reacties

Terug naar Vacatures op VMx