Dossierbehandelaar milieueffectrapportage (MER)

Team MER avatar
25 mei, 10:19 in Vacatures op VMx

Dossierbehandelaar milieueffectrapportage (MER)

 

Heb jij een affiniteit met ons leefmilieu en wil jij graag impact hebben op een veilig en gezond leefmilieu in Vlaanderen? Kom dan je handen uit de mouwen steken bij het Vlaams Expertisecentrum milieueffectbeoordeling en word één van onze 4 nieuwe collega’s!

 Je komt elke dag opnieuw in aanraking met boeiende projecten en relevante topics. Denk maar aan het stikstofakkoord of de normen over PFAS en PFOS. Stuk voor stuk belangrijke kwesties met een directe impact op de gezondheid van de mens én het milieu. Als milieuspecialist bij het expertisecentrum duik je in grote projecten zoals de aanleg van windturbineparken en weginfrastructuur of de werking van chemische bedrijven. Je begeleidt het proces om hun milieueffecten in beeld te brengen, je organiseert overleg en leidt vergaderingen met verschillende actoren in goede banen. Met jouw expertise beoordeel je of de effectbeoordelingen in milieueffectrapporten wetenschappelijk onderbouwd zijn en of er voldoende gezocht wordt naar maatregelen om de effecten te milderen. Je adviseert andere overheden en lokale besturen over milieueffectrapportage.

Op termijn kan je in het Expertisecentrum m.e.r. doorgroeien tot een expert om nieuwe beoordelingsmethodieken te ontwikkelen voor nieuwe thema’s of knelpunten in milieueffectrapporten. Ben je IT-minded? Dan kan je jouw talenten inzetten bij de ontwikkeling van digitale tools of de digitalisering van milieueffectrapportage in Vlaanderen.

Begint het al wat te kriebelen en heb je zin om het Expertisecentrum MER te versterken met jouw frisse blik? Solliciteer dan nu! Wij zijn alvast enthousiast over jouw sollicitatie.

296 reacties