Adjunct-preventieadviseur niveau 2 (hoofdmedewerker), functieklasse B, 100%

Hogent avatar
7 februari, 15:56 in Vacatures op VMx

Adjunct-preventieadviseur niveau 2 (hoofdmedewerker), functieklasse B, 100%

 • Gent, België
 • Afstandswerk mogelijk  
 • Administratief en Technisch personeel
 • Statutair

Ben je gebeten door veiligheid en kijk je ernaar uit om advies te geven over dit thema? Heb je goesting om aan de slag te gaan in een maatschappelijk geëngageerde en een tikkeltje eigenwijze hogeschool?

Lees dan zeker verder!

Jouw job

Ter opvolging van een collega is het team van onze dienst Interne Preventie, Milieu en Welzijn op zoek naar een adjunct-preventieadviseur niveau 2. Liggen preventie en welzijn je nauw aan het hart en ben je gedreven om je expertise in die domeinen verder uit te bouwen? Dan is dit misschien wel de job die je zoekt!

Onze dienst Interne Preventie, Milieu en Welzijn ondersteunt de uitbouw van een preventiebeleid en de ontwikkeling van een milieuzorgsysteem binnen HOGENT, op basis van de geldende welzijns- en milieuwetgeving. Eén van de voornaamste taken van de dienst is het formuleren van voorstellen en het geven van preventief advies in samenwerking met de externe preventiedienst, de veiligheidscoördinator en andere externe deskundigen.

Als adjunct-preventieadviseur werk je samen met je collega’s actief mee aan de uitvoering van het beleid inzake veiligheid en gezondheid op het werk. Je geeft personeelsleden en studenten gericht advies op het vlak van preventie, werkt mee aan de jaarlijkse werkplaatsbezoeken en maakt veiligheidsinstructiekaarten en werkpostfiches op. Je registreert en onderzoekt arbeidsongevallen, incidenten en bijna-ongevallen op de werkvloer, en werkt verbeteringsvoorstellen uit. Je werkt ook mee aan de uitbouw van interne noodprocedures en coördineert de werking van de evacuatie- en brandpreventieteams (BPD). Je stelt arbeidsmiddelen in dienst conform de principes van de drie groene lichten. Je neemt regelmatig deel aan werfvergaderingen en verleent specifiek advies bij renovatie- en bouwprojecten. Tenslotte sta je in voor het organiseren en geven van interne opleidingen omtrent veiligheidsthema’s.

Jouw profiel

Aan welke voorwaarden voldoe je?

Om in aanmerking te komen voor deze vacature, voldoe je aan onderstaande toelatingsvoorwaarden op het moment van jouw sollicitatie:

 • Je voldoet aan de bepalingen van artikel V. 106 van de Codex Hoger Onderwijs van 20 december 2013, inzake toegang tot de ambten.
 • Je bent minstens in het bezit van een diploma van bachelor, of gelijkgeschakeld, of gelijkwaardig.
 • Daarnaast beschik je op datum van kandidaatstelling over een attest van preventieadviseur niveau 2. Ben je nog bezig met de opleiding preventieadviseur niveau 2, dan kan je ook deelnemen aan de selectieprocedure, op voorwaarde dat je de opleiding afrondt en het attest behaalt uiterlijk op 31-03-2024.

Waarom ben jij de kandidaat die we zoeken?

 • Je bent enthousiast en gemotiveerd voor deze job.
 • Je kan je identificeren met de waarden van HOGENT.
 • Preventie, milieuzorg en welzijn liggen je nauw aan het hart. Je bent op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving binnen die domeinen, en bent gedreven om je expertise verder uit te bouwen.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en bent besluitvaardig. Je werkt vanuit een oplossingsgerichte attitude. Moeilijkheden weet je om te bouwen in opportuniteiten. Je legt daarbij de nodige pragmatiek aan de dag.
 • Je werkt zelfstandig, maar bij moeilijkheden aarzel je niet om de hulp of expertise van de collega’s in te roepen.
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig en kijkt ernaar uit om je vast te bijten in het administratieve luik van de job.
 • Je communiceert helder en genuanceerd. Je bent empathisch, legt vlot contact met verschillende gesprekspartners en gaat adequaat om met weerstand.
 • Je bent een echte teamspeler en gericht op samenwerking.
 • Je bent flexibel en past je binnen je functie aan veranderingen in opdrachten en werkomstandigheden aan.

Wat zijn extra troeven voor deze job?

 • Een attest van milieucoördinator B of hoger is een pluspunt.

Ons aanbod

Wij bieden een voltijdse (100%) statutaire aanstelling in een vacante betrekking. Je aanstelling start zo snel mogelijk. De aanstelling gebeurt in eerste instantie voor een periode van één jaar. Na één jaar kan je aanstelling op basis van een positieve evaluatie omgezet worden in een aanstelling voor onbepaalde duur, met zicht op een vaste benoeming.

Je verloning is op maat van aantoonbare relevante ervaring, aangevuld met klassieke werkmiddelen zoals een laptop. Je verloning situeert zich in de klasse B, tussen de salarisschaal B11 (minimum) en de salarisschaal B22 (maximum). Afhankelijk van het bedrag van je loon en je gezinstoestand, wordt je loon aangevuld met een haard- of standplaatstoelage. Meer info over de salarisschalen vind je hier.

Naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector kunnen diensten uit de privésector verrekend worden in de geldelijke anciënniteit. Toekenning ervan gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

We bieden daarnaast een internetvergoeding van €20 per maand. Het woon-werkverkeer met het openbaar vervoer is gratis. Als je met de fiets komt, krijg je hiervoor een vergoeding. Daarnaast bieden we je 36 vakantiedagen per volledig kalenderjaar voor een voltijdse betrekking, een aantrekkelijk sportaanbod, en een personeelskaart met extra voordelen. Binnen HOGENT is een mogelijkheid om twee dagen per week te telewerken.

Interesse?

 1. Solliciteer voor deze vacature ten laatste op 26-02-2023, via onderstaande knop “solliciteren”, met toevoeging van jouw curriculum vitae, een motivatiebrief en je attest van preventieadviseur niveau 2 en eventueel milieucoördinator. Beschik je nog niet over dat attest, bezorg ons dan een bewijs van de instelling waar je de opleiding aan het volgen bent (indien van toepassing).
  Vermeld je periodes van tewerkstelling zo nauwkeurig mogelijk in je cv (met exacte start- en einddata). Enkel tijdige en complete sollicitaties zijn geldig.
 2. We maken een preselectie op basis van de toelatingsvoorwaarden en jouw profiel.
 3. Als je voldoet, nodigen we je uit voor een selectiegesprek, waarin je je motivatie, ervaring en competenties kunt tonen. Het selectiegesprek zal vermoedelijk doorgaan op woensdag 8 maart.
  Voorafgaand aan het selectiegesprek ontvang je een case. Tijdens het gesprek zal gevraagd worden jouw oplossing/uitwerking te presenteren.
 4. Als je geselecteerd bent, bezorg je ons nog enkele documenten (tewerkstellingsattesten, diploma, uittreksel uit het strafregister,...).
 5. Veel succes in je nieuwe job!

HOGENT wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of functiebeperking.

Heb je een beperking en kan een aanpassing je helpen om jou een aangename sollicitatie-ervaring te bezorgen? Laat het ons zeker weten!

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over deze betrekking kan je terecht bij Frank Claeys, diensthoofd Interne Preventie, Milieu en Welzijn. Dit kan via e-mail (frank.claeys@hogent.be) of telefonisch (0495 48 51 30).

Voor praktische en technische vragen (selectieprocedure, loon,…) kan je terecht bij Veerle Vancoillie, HR Partner. Dit kan via e-mail (veerle.vancoillie@hogent.be) of telefonisch (09 243 33 75).

Solliciteer hier

16 reacties

Terug naar Vacatures op VMx