VMx krijgt versterking

4 oktober 2022
by Sylvie Baert

Sinds 5 september komt Nicole Otten (erkend milieucoördinator en ADR-veiligheidsadviseur) VMx-coördinator Sylvie Baert versterken bij het VMx team. Zo kan VMx de continuïteit verzekeren, bestaande dienstverlening versterken en nieuwe zaken ontwikkelen. Nicole Otten was ruim tien jaar actief als bestuurder bij VMx en gaat nu halftijds voor VMx werken.

Sylvie en Nicole kenden al een klik van bij hun eerste kennismaking bij VMx, bijna tien jaar geleden. “We weten wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar goed aan. Nicole houdt van de hardere milieucompartimenten zoals alles rond gevaarlijke stoffen (omgaan met gevaarlijke producten, REACH, CLP, ADR, biociden, pesticiden, …) en anderzijds ISO, milieu, kwaliteit en bioveiligheid. Nicole zal zich dan ook voornamelijk focussen op het geven van opleidingen rond deze onderwerpen”, geeft Sylvie aan.

Nicole vindt kennisdeling heel belangrijk. “De kennis die ik gesprokkeld heb gedurende mijn loopbaan in diverse industrieën wil ik nu doorgeven en delen met andere milieuprofessionals” merkt Nicole op. Ze besluit met “Lesgeven is ook altijd een beetje bijleren”.

Sylvie focust zich meer op het Vlarel, omgevingsvergunning en biodiversiteit. Dat laatste blijft haar stokpaardje. Ze strijdt voor meer natuur in Vlaanderen. Ze organiseert en geeft zelf opleidingen rond biodiversiteit. “Het is immers maar door mensen op de hoogte te brengen en bij te scholen rond deze onderwerpen dat er beweging kan komen in deze problematiek.”, aldus Sylvie.

Wat verandert er voor de leden?

  1. Het opleidingsaanbod wordt uitgebreid en meer gediversifieerd in functie van het profiel van de milieuprofessionals.
  2. Verdere optimalisatie van de dienstverlening voor leden (herwerking, actualisatie en uitbreiding van het kenniscentrum)
  3. Extra capaciteit bij eerstelijnsadvies
  4. Verdere ontwikkeling van het stakeholdermanagement en de belangenbehartiging voor de milieuprofessional