Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Planning.jpg
  28 maart '24

  Opleiding competenties MER-coördinator: Plannen en organiseren en integratieoefening

  Affligem

  Sinds 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet je naast een inhoudelijke opleiding van 100 uur over basiskennis inzake MER en de verschillende disciplines ook een 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.

VMx nieuws

 1. 31 januari 2023

  Toepassing van de administratieve lus bij het niet of foutief inwinnen van een verplicht advies

  In het kader van een vergunningsaanvraag dient, in de door de wet bepaalde gevallen, verplicht het advies van welbepaalde adviesinstanties ingewonnen te worden. Het inwinnen van dit advies kan in de praktijk soms aanleiding geven tot onregelmatigheden, die mogelijks de vernietiging van de beslissing tot gevolg kunnen hebben.

  Lees meer

 2. 9 januari 2023

  Tips van succesvolle milieuprofessionals voor een boost naar duurzame transitie

  Als milieucoördinator is het niet altijd eenvoudig om duurzame innoverende trends door te voeren. Duurzaamheid moet wel eens wijken voor andere belangen. Hoe ga je hiermee om? Wetenschappelijk onderzoek met 25 succesvolle Vlaamse senior milieu- en duurzaamheidsprofessionals onthult welke obstakels soms de weg naar duurzame interventies versperren, en met welke competenties je deze kan overbruggen.  

  Lees meer

 3. 5 januari 2023

  VMx Plus Antwerpen – Limburg: een overzicht

  Op 16 december 2022 sloten we het traject VMx Plus Antwerpen – Limburg af. Deze eerste VMx Plus bestond uit 5 gevarieerde sessies, door corona verspreid over 2 jaar.  

  Lees meer