Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

 1. Planning.jpg
  28 maart '24

  Opleiding competenties MER-coördinator: Plannen en organiseren en integratieoefening

  Affligem

  Sinds 1 januari 2020 is een MER-coördinator verplicht om over een erkenning te beschikken. Hiervoor moet je naast een inhoudelijke opleiding van 100 uur over basiskennis inzake MER en de verschillende disciplines ook een 40 uur opleiding volgen waarin de verschillende competenties aan bod komen waarover een MER-coördinator moet beschikken.

VMx nieuws

 1. 24 mei 2023

  Landschapsvorming, hyrdrologie en natuurwaarden in de Avelgemse Scheldemeersen

  De Avelgemse Scheldemeersen (VEN-gebied) in de nabijheid van de gekende Kluisberg, Hotondberg, …  brachten de aanwezige milieuprofessionals deze maand heel wat bij over landschapsvorming, hydrologie en natuurwaarden.

  Lees meer

 2. 16 mei 2023

  Grondwettelijk hof vernietigt de attentieplicht en de relativiteitseis

  De Raad voor Vergunningsbetwistingen is een Vlaams administratief rechtscollege dat onder meer uitspraak doet, bij wijze van arresten, over beroepen die worden ingesteld tot vernietiging van omgevingsvergunningsbeslissingen.

  Lees meer

 3. 9 mei 2023

  Van NIMBY naar YIMBY

  Van ‘Not In My BackYard’ naar ‘Yes, In My BackYard’

  De aanwezigen overtuigen van hernieuwbare energie in hun achtertuin, dat was de missie van de 3 sprekers van REScoop en POM Antwerpen tijdens de studiedag met focus op energiegemeenschappen (volgend op de Algemene ledenvergadering van VMx).

  Lees meer