Beleidsmedewerker lucht en geluid

Stad Gent avatar
8 september 17:10 in Vacatures op VMx

Beleidsmedewerker lucht en geluid

onderzoeker met oog en oor voor milieurisico's

Solliciteer voor deze vacature

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 21 september 2020

Beschrijving

Laat de stad door je aderen stromen bij de Dienst Milieu en Klimaat van het Departement Stedelijke Ontwikkeling. Bouw mee aan een stad voor alle Gentenaars via onderstaande taken:

Als beleidsmedewerker luchtkwaliteit en geluidshinder kom je terecht in het team Milieurisico’s en -hinder bij de Dienst Milieu en Klimaat, dat deel uitmaakt van het Departement Stedelijke Ontwikkeling. Dit team staat mee in voor het realiseren van een betere leefomgeving en milieukwaliteit op vlak van lucht, geluid, afval en circulaire materialen, bodem en klimaatverandering.

Vanuit algemene milieudoelstellingen worden beleidslijnen uitgezet en actieplannen uitgewerkt om deze doelstellingen te realiseren. De beleidsplannen omvatten acties die al heel concreet zijn geformuleerd alsook acties die nog verder dienen uitgediept te worden (verder onderzoek, afstemming, ...). De uitwerking omvat het adviseren van externe en interne projecten, kennisopbouw en monitoring, het opstarten en uitvoeren van projecten en het samenwerken met stakeholders.

 

Als beleidsmedewerker en expert luchtkwaliteit en geluidshinder roep je activiteiten in het leven die invulling geven aan het lokale geluids- en luchtbeleidsplan. Je werkt nauw samen met een andere geluids- en luchtexpert uit het team en in functie van concrete dossiers of projecten ook met medewerkers uit andere teams of diensten. Je neemt de volgende taken op jou:

 • je adviseert stadsbrede (ruimtelijke) projecten op vlak van luchtkwaliteit en geluid. Je advies is gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten (vb. modelresultaten, metingen, wetenschappelijk onderzoek) of goedgekeurde beleidskaders (bijvoorbeeld de ‘good practice guide bouwen op geluidsbelaste locaties’);
 • je verspreidt intern en extern je opgebouwde kennis en inzichten en zorgt voor de verdere implementatie van de richtlijnen (vb. fiches renovatieadvies en -begeleiding vanuit de energiecentrale, standaardteksten stedenbouw/sogent ,…);
 • via metingen, modelleringen en GIS-analyse sta je in voor de verdere monitoring van beide hinderaspecten. De monitoring van verkeersmaatregelen en van geluidsbelastingskaarten en de metingen in kader van eenmalige projecten of campagnes wordt jouw domein. Je hoeft hiervoor geen voorkennis te hebben, maar wel de ambitie om je snel in te werken in de technische facetten of expertise in te winnen bij externe experten;
 • je maakt een nieuw kader op voor flankerende maatregelen zoals subsidies milieuvriendelijke mobiliteit;
 • je bouwt je expertise en netwerk uit in het kader van innovatie en het adviseren van de organisatie over de mogelijke impact van wettelijke of nieuwe beleidsbeslissingen op de interne werking en projecten. Als voorvechter en vertegenwoordiger treed je op in verschillende overlegorganen en neem je deel aan interne werk- en stuurgroepen (vb. overleg departement Omgeving, AWV, Green deal houtverbranding, etc.);
 • het zoeken naar manieren om nieuwe projecten en samenwerkingen te initiëren of om nieuwe beleidsaspecten- of domeinen te ontdekken, geeft jou energie;
 • je onderzoekt de opmaak van een richtlijnenkader rond luwteplekken en finaliseert een GIS-analyse.

Wat krijg je van ons?

 • Een voltijdse contractuele tewerkstelling van bepaalde duur (t.e.m. 31/12/2024) op A-niveau;
 • Een aantrekkelijk salaris: bruto maandelijks loon vanaf € 3.170 (0 jaar anciënniteit) waarbij relevante anciënniteit kan worden meegenomen;
 • Een afwisselende job, met veel menselijk contact en heel wat eigen verantwoordelijkheden;
 • De kans om je loopbaan in handen te nemen en je talent verder te ontwikkelen;
 • Maaltijdcheques;
 • Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer of een ferme fietsvergoeding of een (elektrische) pendelfiets;
 • Een gratis hospitalisatieverzekering;
 • Eindejaarspremie;
 • Een aantrekkelijke verlofregeling: 35 verlofdagen;
 • De mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren; 

We leggen met deze vacature een wervingsreserve aan die 3 jaar geldig is. Deze kan gebruikt worden voor toekomstige vacatures. 

Wat zijn de voorwaarden?

 1. Je hebt een gepast diploma:
  - ofwel heb je een master in de exacte wetenschappen zoals (bio-)ingenieurswetenschappen, geografie, fysica, informatica, ....
  - ofwel heb je een gelijkwaardig diploma. Dit moet je wel aantonen met de nodige documenten.
 2. of je hebt 2 jaar relevante professionele werkervaring in het gebruiken van informaticatoepassingen zoals het programmeren in het kader van modellering, het analyseren en visualiseren van data via geografische informatiesystemen, dataverwerking of monitoring..
 3. Bij start voldoe je aan de algemene voorwaarden.

Ben jij onze nieuwe beleidsmedewerker?

Schrijf je uiterlijk in op 21/09/2020 door onderaan op de knop 'Solliciteer nu' te klikken.  
Je sollicitatie is pas geldig als je alle onderstaande documenten aan je dossier hebt toegevoegd:

 • Een recent cv (of vul je werkervaring en opleidingen in je online dossier in). Solliciteer je voor een job waar relevante werkervaring vereist is? Vermeld dan de exacte data van je tewerkstellingen en de functie-inhoud in je cv. Het moet duidelijk zijn dat je aan de ervaringsvereiste voldoet.
 • Een kopie van je diploma.
 • Als je een master diploma hebt, voeg dit dan toe aan jouw online dossier. Mogelijks worden een aantal computergestuurde testen voor jou niet-eliminerend.

Ben je laatstejaarsstudent?

Ook jij kan solliciteren. Je moet dan wel bewijzen dat je laatstejaarsstudent bent op het moment van uiterste inschrijvingsdatum door je inschrijvingsbewijst toe te voegen.
Heb je een buitenlands diploma?
Bezorg ons dan vóór de uiterste inschrijvingsdatum een gelijkwaardigheidsattest of het bewijs dat je de gelijkwaardigheid van je diploma hebt aangevraagd. Hiervoor kun je bij NARIC terecht.

Wat zijn de selectiestappen?

 • Computergestuurde testen die relevant zijn voor het niveau en de inhoud van de functie. Deze testen worden enkel afgenomen als je niet beschikt over een masterdiploma. Als je hiervoor slaagt, mag je door naar het volgende selectieonderdeel. De testen worden aangevuld met een niet eliminerende persoonlijkheidsvragenlijst.
 • Een schriftelijk deel waarbij je kennisvragen, probleemsituaties of cases relevant voor de functie beantwoordt. Indien je slaagt en bij de 14 sterkste kandidaten bent, ga je door naar het volgende selectieonderdeel. (Dit selectiedeel valt weg wanneer er minder dan 15 kandidaten zijn.)
 • Niet-eliminerende computergestuurde testen die relevant zijn voor het niveau en de inhoud van de functie. Deze kunnen eventueel aangevuld worden met een persoonlijkheidsvragenlijst. Dit selectieonderdeel is adviserend en enkel als je beschikt over een masterdiploma.
 • Een mondeling deel waarin je jouw motivatie brengt en een aantal competenties aantoont via o.a. werkervaring, kennis van de functie-inhoud, cases, ... Er zalgevraagd worden om voorafgaand aan het interview een case voor te bereiden.

Bekijk zeker ook je spam. Soms komen onze uitnodigingen hier in terecht.

Welke competenties meten we in de selectieprocedure?

 • Klantgericht handelen
 • Resultaatgericht werken
 • Omgevingsbewust handelen
 • Technische vaardigheden beheersen
 • Overtuigen
 • Rapporteren
 • Zich een oordeel vormen

Heb je nog vragen over deze vacature?

 • Over de functie-inhoud
  Neem contact op met:France Raulo, teamhoofd milieurisico’s en -hinder, france.raulo@stad.gent, 0486 58 78 62 of met Heijke Rombout, geluids- en luchtexpert team milieurisico’s en -hinder, Heijke.Rombaut@stad.gent, 0478 99 98 54. 
 • Over de procedure en arbeidsvoorwaarden
  Bel naar Thomas Van Moerkerke (09 266 75 66), collega bij de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg.

Andere vragen
Onze dienst staat voor je klaar! Bel ons op 09 266 75 60 of mail naar jobs@gent.be.

Gent is voor iedereen!

Gent gaat voluit voor gelijke kansen. We selecteren kandidaten op basis van hun schitterende kwaliteiten, passies en vaardigheden. Je kans om mee te bouwen aan de stad wordt niet beïnvloed door je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, handicap, nationaliteit, …

Solliciteer voor deze vacature

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 21 september 2020

0 reacties